Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Mountainbikes voor EHBO'ers

Toegevoegd: 28-04-2010, 12.24 uur
De drie mountainbikes van Event-safe hebben zelfs speciale striping.
De drie mountainbikes van Event-safe hebben zelfs speciale striping.
© Foto: PR
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Walcherse bedrijf Event-safe zet vanaf komende maand mountainbikes in om betere eerste hulp te kunnen verlenen bij evenementen.


"Event-safe is op steeds meer middelgrote en grote evenementen aanwezig om medische zorg te bieden. Om op deze vaak uitgestrekte evenemententerreinen de zorg goed en vlug uit te kunnen voeren heeft event-safe 3 mountainbikes aangeschaft", aldus Jean Vroomen.

Volgens Vroomen is het belangrijk om wendbaar en mobiel inzetbaar te zijn bij evenementen. De vrijwilligers die de functie van Bike Responder uitvoeren hebben een interne cursus gehad om de fiets te hanteren in druk bevolkte gebieden en lastige terreinen vol obstakels.

De EBR’s (Event-safe Bike responder) zijn voorzien van communicatie middelen, een uitgebreide Trauma Tas en een AED (automatische Externe Defibrillator). De fietsen zijn voor het eerst te zien op maandag 10 mei tijdens de Giro in Middelburg.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (28-4-2010 om 19:17)
Mooi hoor
A> (28-4-2010 om 14:00)
Ik stel voor om er ook een herkenbare toeter oid op te zetten, zodat mensen snel aan de kant gaan. Vind het een goed initiatief (Y)
Cookie-instellingen beheren