Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Strandwacht bergt reddingssloep

Toegevoegd: 29-04-2010, 00.02 uur
Strandwachten en politiemensen tillen het bootje de dijk op.
Strandwachten en politiemensen tillen het bootje de dijk op.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De strandwacht heeft woensdagavond aan de kustlijn nabij de Piet Heinkade in Vlissingen een verlaten bootje geborgen.

Bij de hulpdiensten werd rond 22.20 uur alarm geslagen nadat de melding binnen was gekomen dat er een oranje reddingssloepje onbeheerd onderaan de dijk op het strand lag. De politie rukte met twee voertuigen uit en ook de strandwacht werd ingeschakeld.

Ter plekke werd er in de omgeving van het bootje niemand aangetroffen. Daarop werd besloten het vaartuig de dijk op te tillen om het vervolgens af te voeren naar de opslagloods van de strandbewaking. Toen de politie was vertrokken, ging een strandwacht met de jeep terug om een trailer op te halen.

In de tussentijd meldden zich een jongen en een meisje die aangaven dat de boot van hen was. De strandwacht legde uit dat volgens de Wet op de strandvonderij het bootje nu in beslag was genomen en eigendom was van de gemeente Vlissingen. De twee konden niet duidelijk maken wie de rechtmatige eigenaar van het sloepje was en daarom kregen zij het bootje niet mee.

De boot bleek geleend en daarom was het lastig om aan te tonen wie de eigenaar was. Het duo was het niet eens met de gang van zaken maar de strandwacht hield voet bij stuk en zodoende werd het bootje op de trailer geladen en afgevoerd. Mogelijk zullen de twee het bootje later nog samen met de eigenaar ophalen.

Na ongeveer een uur zat de klus er op.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Blondi (18-5-2010 om 20:12)
Dit verdiendt wel een compliment want een een oranje bootje zou best wel eens een redingsboot kunnen zijn en toe gegeven ik heb het niet zo op politie zou dit de eerste keer sinds pakweg 40 jaar de politie iets zie doen waar nog een klein beetje denk werk bij komt,,hoe minder blauw hoe beter
Jeroen (30-4-2010 om 16:00)
Ik vind het nogal vreemd. Ik bedoel, in de zomer liggen er zoveel bootjes op het strand. Waarom dan nu zo'n heisa?
Iemand (29-4-2010 om 14:19)
Dit is gewoon onzin. ze konden heus wel even wachten tot er iemand kwam want ze waren er toch als snel bij dus ze kwamen het bootje alsnog meenemen. DIEFSTAL is het.
Jaap (29-4-2010 om 13:26)
Overdreven gedoe allemaal. Op strand liggen zomers zo vaak bootjes onbeheerd, komen ze die ook halen???
Jutter (29-4-2010 om 12:21)
Strandvonderij ? Wat is dat voor onzin ? Dus alles wat men vind wat even niet onder bewaking is is ogenblikkelijk van de gemeente ? Ik zou aangifte doen van poging tot diefstal.
Smet (29-4-2010 om 08:58)
@ Francois. Waar lees jij dat het bootje op zee dreef? Er staat toch duidelijk dat de boot op het strand lag... Kortom, je mag niet een bootje achterlaten op het strand, want dan neemt de gemeente het in beslag.