Drenkeling uit zee gered Breskens

Toegevoegd: 02-05-2010, 17.49 uur

Door: Roland de Jong
BRESKENS - Voor de kust van Breskens is vanmiddag een drenkeling gered. Het slachtoffer werd opgepikt door de bemanning van het fiets-voetveer.
 
De melding van de drenkeling kwam rond 13.15 uur binnen. De veerboot Prinses Maxima had de drenkeling aan boord gehaald en daarbij assistentie gekregen van de bemanning van de douaneboot Jan van Gent.

De KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens rukte snel uit en voer naar de Veerhaven. Daar werd ook een ambulance naartoe gedirigeerd. Vier bemanningsleden van de reddingboot snelden zich naar de veerboot.

De drenkeling, een vrouw, had aan boord een warme douche gekregen. Het slachtoffer had het immers flink koud nadat zij ongeveer een half uur in het koude zeewater (+/- 10 graden celcius) had gelegen.

Het ambulancepersoneel heeft de drenkeling, die het naar omstandigheden goed maakt, meegenomen voor verder onderzoek in het ziekenhuis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (3-5-2010 om 21:59)
Is ook bekend hoe de vrouw in het water terecht is gekomen? Of dobberen er regelmatig mensen rond op de Westerschelde?
Kapitein (3-5-2010 om 11:53)
WAT,een warme douche? Dat is het domste wat je kunt doen! Ik hoop dat de bemanning van de veerboot beter weet. Bij onderkoeling juist GEEN warme douche. Inpakken in dekens en zelf laten opwarmen is het devies! Je kern temp neemt te snel af als je vaten weer open staan en bloed weer aan de opp. komt.
De helden (3-5-2010 om 10:53)
Goed gedaan allemaal, iig is er onder de zeelieden nog saamhorigheid als het daar op aankomt. Toch, hoe komt die dame dan in het water ?
Sander (3-5-2010 om 00:02)
Kijk dit vind ik nou echt een heeele goede samenwerking van alle reddingsteams. Ik vind dit echt zo super goed! Ik hoop dat de vrouw goed hersteld en een pluim voor alle mensen die het leven van de vrouw hebben gered.