Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

KNRM helpt jachtje in nood bij Oostkapelle

Toegevoegd: 05-05-2010, 13.42 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS  - De bemanning van het KNRM-reddingsstation Neeltje Jans is gisteren een zeiljacht te hulp geschoten.


De bemanning van het station merkten rond het middaguur zelf op dat het jachtje, dat op dat moment in de buurt van de zandplaat de Hompels lag, zich vreemd gedroeg. Na overleg met het Kustwachtcentrum in den Helder werd besloten even een kijkje te gaan nemen.

Als
spoedig bleek dat de waarneming van de bemanning juist was en dat het jacht gestrand was op de Hompels. Het bleek te gaan om het 10 meter lange kajuitzeiljacht de "Farma Passioneel" met twee personen aan boord. Het bootje was onderweg van haven Roompot Marina naar Vlissingen.

Door een navigatiefout kwam hij op de zandplaat Hompels voor Oostkapelle terecht. De bemanning van het jacht had wel getracht het jacht er af te krijgen, maar dat lukte niet meer door de lage waterstand.

De reddingboot kwam in de buurt en bood via de marifoon zijn hulp aan. Een opstapper van de reddingboot is overboord gestapt en naar het jacht gelopen met de sleeptros bij zich. Hij heeft deze na overleg aan de achterzijde van het jacht vast gemaakt.
Voorzichtig heeft de schipper van de reddingboot het jacht van de bank getrokken en naar de buitenhaven van de Roompotsluis gebracht.
 
Na inspectie van het jacht bleek er geen schade te zijn ontstaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren