Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 254 km

Spoor van vernielingen in Zierikzee

Toegevoegd: 05-05-2010, 16.22 uur
Door: Manfred Berrevoets
ZIERIKZEE - In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de Zeeuwse politie omstreeks 02.00 uur een melding dat er een spoor van vernielingen was getrokken in de wijk Plan west.
 
Agenten zijn gaan kijken en troffen inderdaad omgegooide plantenbakken aan, maar ook 37 omgeknakte boompjes tussen de Oosterscheldestraat en Plan West. Later die nacht kregen agenten een melding dat een burger twee jongens had aangehouden in verband met mogelijke vernielingen die zij zouden hebben gepleegd aan een geparkeerde auto.


Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben de twee jongens, die een onsamenhangend verhaal hadden over hun bedoelingen, meegenomen naar het bureau. Op het bureau bekenden beide jongens dat zij, samen met nog 6 anderen, de vernielingen hadden gepleegd.

De jongens variëren in leeftijd tussen de 16 en 18 jaar en zijn allemaal afkomstig uit de gemeente Schouwen-Duiveland. De Zeeuwse politie is op zoek naar getuigen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (11-5-2010 om 00:23)
Wat heeft dit nou weer te maken met opvoeden, als je 16 tot 18 jaar bent ben je oud en wijs genoeg om zelf te weten wat je doet. Vind beetje stom dat je de ouders wil laten betalen. Laat ze maar lekker zelf werken voor het geld toch wat ze moeten betalen, dan leren ze er in ieder geval wat van.
Burger power (6-5-2010 om 16:08)
Heel goed gedaan van die burger, dat soort mensen verdient een lintje.
Matt (6-5-2010 om 13:04)
Ja gelukkig heb je ze en hou ze vast tot de laatste schade betaald is dan zullen ze hopelijk de volgende keer een beetje nadenken voor ze weer zoiets gaan doen
Betalen (6-5-2010 om 11:49)
Zware taakstraffen en ALLE kosten op de ouders verhalen plus een hele vette boete voor hun opvoedkundige falen.
Een vader (6-5-2010 om 09:30)
Flinke jongens !!! Laat ze maar voor de schade opdraaien, nieuwe boompjes planten, bij gedupeerden openlijk hun excuses aanbieden en hun naam en foto openbaar maken, plus een schrikbarend hoge boete. Blijven ze voortaan van andersmans spullen af.
Marina (6-5-2010 om 08:34)
Wat lopen die jongeren 's nachts op straat te doen. Ze elke dag om 6 uur uit hun bed halen, komende week. Weten niets beters te doen in de vakantie zeker. Laat ze maar zelf de nieuwe bomen betalen en ook aanplanten en auto's wassen en poetsen de hele vakantie. Zal ze leren.
Cookie-instellingen beheren