Weerbericht:
Vrij koel en perioden met zon. Vooral in de avond en nacht wat regen
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 40 km

Flinke hulpverleningsoefening Yerseke

Toegevoegd: 06-05-2010, 21.38 uur
Door: Roland de Jong
YERSEKE - Een ongeluk met meerdere beknelde slachtoffers was donderdagavond het scenario van een flinke brandweer- en EHBO-oefening in Yerseke.


Op de kruising Vierstraat-Langeville-Koningin Julianastraat was een ongeluk gebeurd waarbij meerdere voertuigen waren betrokken. Afzonderlijk van elkaar waren er op twee punten twee personenauto's op elkaar gebotst. Eén van de auto's lag op zijn kop. In alle voertuigen lagen slachtoffers die door de massaal opgeroepen hulpverleners moesten worden bevrijd en/of geholpen.

Er werd gebruik gemaakt van hydraulisch gereedschap om de gewonden uit de auto's te knippen. Deuren moesten worden verwijderd en van één auto moest zelfs het hele dak worden geknipt. Al met al een flinke klus voor de brandweer. Toch slaagden de brandweerlieden er binnen vrij korte tijd in om de situatie onder controle te krijgen en de slachtoffers te bevrijden en over te dragen aan de medische hulpverlening.

Aan de oefening deden de brandweerploegen uit Yerseke, Krabbendijke en Kruiningen mee. Ook de politie, ambulancedienst en EHBO-vereniging Yerseke deden mee. Een deel van de slachtoffers werd gespeeld door slachtoffers van de LOTUS.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren