www.hvzeeland.nl

Flinke hulpverleningsoefening Yerseke

Toegevoegd: 06-05-2010, 21.38 uur

Flinke hulpverleningsoefening Yerseke
Door: Roland de Jong
YERSEKE - Een ongeluk met meerdere beknelde slachtoffers was donderdagavond het scenario van een flinke brandweer- en EHBO-oefening in Yerseke.

Op de kruising Vierstraat-Langeville-Koningin Julianastraat was een ongeluk gebeurd waarbij meerdere voertuigen waren betrokken. Afzonderlijk van elkaar waren er op twee punten twee personenauto's op elkaar gebotst. Eén van de auto's lag op zijn kop. In alle voertuigen lagen slachtoffers die door de massaal opgeroepen hulpverleners moesten worden bevrijd en/of geholpen.

Er werd gebruik gemaakt van hydraulisch gereedschap om de gewonden uit de auto's te knippen. Deuren moesten worden verwijderd en van één auto moest zelfs het hele dak worden geknipt. Al met al een flinke klus voor de brandweer. Toch slaagden de brandweerlieden er binnen vrij korte tijd in om de situatie onder controle te krijgen en de slachtoffers te bevrijden en over te dragen aan de medische hulpverlening.

Aan de oefening deden de brandweerploegen uit Yerseke, Krabbendijke en Kruiningen mee. Ook de politie, ambulancedienst en EHBO-vereniging Yerseke deden mee. Een deel van de slachtoffers werd gespeeld door slachtoffers van de LOTUS.