Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schipper raakt de weg kwijt

Toegevoegd: 10-05-2010, 19.03 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Zondagavond om tien voor twaalf werd de reddingboot Koopmansdank van het KNRM-station Neeltje Jans opgeroepen voor hulp aan de opvarende van een zeiljacht die op zee de weg kwijt was geraakt.


Volgens de KNRM ging het om de opvarende van het 11 meter lange kajuitzeiljacht "Slocum" uit het Verenigd Koninkrijk. Het bootje was onderweg van Stellendam naar Vlissingen.

Door desoriëatie kwam de stuurman even buiten de buitenhaven van de Roompotsluis in de problemen. Hij raakte door het zien van allerlei verschillende lichtjes in de war, liet daarop zijn anker vallen en vroeg per marifoon om hulp.

De bemanning van de KNRM-reddingboot Koopmansdank heeft het bootje zo'n vijfhonderd meter afgemeerd aan de steiger bij de Roompotsluis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WHV (11-5-2010 om 14:42)
@Kees, wat een kortzichtige opmerking! Zeker niet goed gelezen? De man is een Britt en waarschijnlijk niet zo bekent in de regio als jij!
Ahab (11-5-2010 om 11:52)
@ kees, op de "open vlakte" in het donker ziet het er toch allemaal even anders uit. En als je eenmaal gedesorienteerd raakt kan je beter even bellen voordat je in engeland uitkomt.
Kees (11-5-2010 om 08:01)
Beetje vaag verhaal. Ik ben zelf absoluut niet vaardig om met een boot over de Noordzee van Stellenmdam naar Vlissingen te varen. Maar ik weet wel dat je eerst de vuurtoren van Ouddorp tegen komt en dan die van Haamstede en dat beiden hun eigen lichtpatroon hebben.
Tito (10-5-2010 om 20:05)
Een beetje lullig maar toch goed gehandeld.
Cookie-instellingen beheren