Drukte op Reddingbootdag KNRM

Toegevoegd: 11-05-2010, 09.42 uur

Drukte op het KNRM-station Neeltje Jans.
Drukte op het KNRM-station Neeltje Jans.
1
© Foto: Rien Jol
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De KNRM kan terugkijken op een geslaagde reddingbootdag. De jaarlijkse open dag trok duizenden bezoekers en leverde tientallen nieuwe donateurs op.

De deuren van alle reddingsstations in Nederland stonden zaterdag weer open voor het publiek. Op de diverse stations konden geïnteresseerden meevaren met de reddingsboot. In Breskens was het zaterdag erg druk. Dit kwam volgens de KNRM mede door de samenwerking met de brandweer van Breskens en de Zeeuws-Vlaamse ambulancedienst. In totaal meldden zich hier 21 nieuwe donateurs, de zogeheten 'Redders op de wal' aan. Het aantal bezoekers lag volgens een woordvoerder op 1.085. In totaal 867 mensen waagden zich op de reddingsboot.

Het station in Neeltje Jans had het wat minder druk dan vorig jaar. In plaats van de duizend bezoekers van de editie 2009 kwamen er nu 900 toeschouwers naar de open dag. Volgens de KNRM had dit wellicht te maken met het toch wat minder mooie weer. Ondanks het wat lagere bezoekersaantal lag het aantal nieuwe donateurs hoog: er werden 25 nieuwe donateurs aangemeld.

Ondanks het bewolkte weer wisten ook veel belangstellenden de weg naar het KNRM-station aan de Polredijk in Veere te vinden. Naast de stationsboot John Stegers was er ook veel belangstelling voor de nieuwe Veerse reddingboot uit de Nikolaas klasse. Bezoekers konden ook meevaren met de P174 van de Waterpolitie. In totaal werden in Veere 22 nieuwe donateurs genoteerd.

In Cadzand trok de open dag in totaal vierhonderd gasten. Cijfers over het aantal bezoekers in Westkapelle en bij het nieuwste Zeeuwse reddingsstation, dat in Hansweert, zijn er niet.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750