Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

19 Arrestaties bij drugsactie Breskens

Toegevoegd: 15-05-2010, 11.46 uur - Update: 16-05-2010, 20.36 uur
Net als bij de vorige grote controle werden buspassagiers gecontroleerd.
Net als bij de vorige grote controle werden buspassagiers gecontroleerd.
© Foto: Niels Janse
Door: Roland de Jong
BRESKENS - Op het Veerplein in Breskens is vrijdag voor de tweede maal een grootschalige drugscontrole gehouden. Er werden 19 personen aangehouden. Alle verdachten kwamen vanaf het fiets-/voetveer Vlissingen/Breskens en waren van plan de drugs mee te nemen naar het buitenland.


De controle vond tussen 15.00 en 21.00 uur plaats. Tijdens de controle werkte de politie samen met de Douane die twee drugshonden inzette. Bij de actie werden 19 personen aangehouden: 18 personen waren van Belgische of Franse nationaliteit en één persoon had de Nederlandse nationaliteit.

Van de aangehouden personen kregen negen mensen een boete van ieder 400 euro die ze gelijk betaalden. Zeven konden de boete niet betalen en kregen een dagvaarding uitgereikt. Eén persoon deed afstand van de aangetroffen drugs en bij twee personen werd de zaak geseponeerd.

Het startsein voor een reeks van soortgelijke acties werd op zaterdag 6 februari jongstleden gegeven. Ook toen werden meerdere mensen aangehouden. In de tussentijd zijn ook al vaker kleinere controles geweest waarbij mensen zijn opgepakt.

Update: Zondagavond is bekend gemaakt dat er bij de controle in totaal 108.3 gram hennep en 18.6 gram hasj in beslag is genomen.
 
Zie ook:
-
Belg moet drugs inleveren bij politie (13-05-2010)
- Belg met drugs op zak in Bresken (17-03-2010)
- Belgen aangehouden bij drugscontrole (26-02-2010)
- Drugs gevonden bij speciale controle (06-02-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
blondi (15-5-2010 om 14:22)
Zal wel waar zijn maar ik heb er vrijdag toch niets van gemerkt en in het algemeen ook niet. Eén keer wel, maar toen werd ik niiet gecontroleerd tewijl ik toch hard en softdrugs bij me had. Die politie is gewoon compleet incompetent.
Fakkelbrigade (15-5-2010 om 12:21)
Echt dom... de enigste belgen die accijns betalen over hun wietje, worden superhard aangepakt. als die belgen nu bij dealertjes gaan kopen worden ze niet gepakt aan de boot en is de (dubbele) winst ook niet voor de nederlandse staat. Is dit het doel van deze acties ? legalize it !!
Cookie-instellingen beheren