www.hvzeeland.nl

Aanhoudingen na aanrijding Middelburg

Toegevoegd: 15-05-2010, 16.46 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond twee Middelburgers van 31- en 36 jaar aangehouden nadat zij waren weggelopen na een aanrijding.

Omstreeks 22.45 uur was er bij de politie melding van gedaan dat ter hoogte van de Stadhuisstraat een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee auto's waarbij één van de bestuurders mogelijk dronken zou zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen, vertelde één van de bestuurders dat de twee inzittenden van de auto die de aanrijding had veroorzaakt, zojuist waren weggelopen.

Agenten zetten ter voet de achtervolging in en konden de twee Middelburgers in de kraag vatten. De twee werden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol, veroorzaken van een ongeval en het vervolgens verlaten van de plaats van het ongeval.

Na hun aanhouding werden ze overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat ze beiden teveel alcohol hadden genuttigd. Omdat tijdens verhoor niet duidelijk werd wie er nu achter het stuur had gezeten, werd het rijbewijs ingevorderd van de 31-jarige Middelburger.

Bij zijn 36-jarige plaatsgenoot kon dit niet omdat hij niet in het bezit bleek te zijn van een geldig rijbewijs.