Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 37 km

Boetes en geld geind bij grote controle

Toegevoegd: 19-05-2010, 13.21 uur
Door: Roland de Jong
BRUINISSE - Bij de Grevelingendam in Bruinisse is dinsdag gedurende de dag een grote controle gehouden door de politie en de belastingdienst.

De nadruk van deze zogeheten recreatieverkeerscontrole lag bij het recreatieverkeer, dat vanuit de Randstad de provincie binnenkwam. Speciale aandacht ging uit naar combinaties met caravans en aanhangwagens. Selectie vond plaats door motorrijders van Politie Zeeland die vervolgens "interessante" objecten naar de controleplaats brachten, welke tussen 10.00 en 16.30 uur was ingericht op het parkeerterrein van de Grevelingendam nabij Bruinisse.


Op de controleplaats werden de objecten aan een nader onderzoek onder worpen. Er werd onder meer gecontroleerd op alcoholgebruik, de benodigde papieren, de belading (weging) en technische staat. De aangevoerde combinaties en de bestuurders werden op de controleplaats tevens aan een nader onderzoek onderworpen door de Belastingdienst Zuid-West, met betrekking tot nog openstaande vorderingen.

Aan deze controle werd deel genomen door 3 medewerkers van belastingdienst Zuid-West en 8 medewerkers van Politie Zeeland. Er werden circa 41 voertuigen/combinaties op de controleplaats aan een nader onderzoek onderworpen. De belastingdienst moest verdeeld over 26 vorderingen in totaal 67.781 euro innen. Op ten minste één voertuig werd beslag gelegd.

De politie deelde diverse boetes uit. Eén persoon droeg geen gordel, een ander belde niet handsfree en een derde voerde een te kleine kentekenplaat. Verder had iemand te donkere ruiten, was er een aanhanger die niet was voorzien van een kenteken en kon iemand geen kentekenbewijs tonen.

Verder was er een motor waarvan het frame niet voldeed aan het kenteken. Ook reed iemand met een aanhangwagen, geladen met een motorjacht, waarvoor in Nederland geen kenteken was afgegeven. Ook werden nog twee boetes uitgedeeld voor te zwaar beladen aanhangwagens.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alles in orde (20-5-2010 om 09:02)
Als iedereen gewoon zorgt dat alles in orde is ,zullen ze niet bekeuren.Al dat gezeur over teveel controles.Het zijn allemaal bekeuringen die ze zelf hadden kunnen voorkomen.Sorry geen compassie !!!!
Belastindienst (20-5-2010 om 08:47)
Het is een groot bedrag, ik snap alleen niet dat ze dat zo moet innen. Deze mensen hebben een auto en caravan, waarschijnlijk ook een baan en een bankrekening, dat kan toch wel wat makkelijker. En met minder sensatie. Die flauwekul van aanwagens pesten,goed voor de naam als zeeland vakantieland..
Pipa (19-5-2010 om 21:38)
@Frans volgens mij begrijp jij het niet zo erg,belasting betalen moeten we allemaal.Moet je maar niet van die dure zooi willen rijden en belangrijk willen doen met je dikke camper of caravan van 12 meter.Vind het heel normaal dat daar voor afgerekend moet worden. gewoon inleveren die hap.
Ontlasting (19-5-2010 om 21:17)
@ frans, als men belastingontduikert is heeft men helemaal geen geld voor een vakantie, dat is namelijk van de belastingdienst en die geeft nooit gratis reisjes weg. en een auto in beslag nemen doen ze alleen bij echte harde witteboorden criminelen dus daar heb ik helemaal geen medelijden mee.
Arie (19-5-2010 om 19:41)
Welkom in Zeeland, wij hopen dat u een fijne vakantie heeft! :P
Gianna (19-5-2010 om 19:35)
Doe niet zo zielig Frans! Wat heeft Bea er nou weer mee te maken. Liever wanbetalers laten betalen dan dat wij er met zijn allen voor moeten betalen.
Cookie-instellingen beheren