Weerbericht:
Zonnig, morgen overwegend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Vijf jaar geeïst voor verkrachting

Toegevoegd: 19-05-2010, 14.28 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen een ontkennende inwoner van Lewedorp is vandaag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van vijf jaar geëist.


De man wordt er onder meer van verdacht in de periode  tussen juni 2004 en maart 2006 in Borsele zijn toenmalige partner met geweld te hebben verkracht en haar ook te hebben mishandeld. Van de daaropvolgende partner achtte de officier van justitie het stelselmatig verkrachten niet bewezen en vorderde voor dat feit vrijspraak.

Ook  had hij (eveneens met geweld) een seksuele relatie met een dertienjarig meisje en legde hij medio 2007  via MSN contact met een 15-jarig autistisch meisje en maakte hij zich schuldig aan wat wordt omschreven als 'grooming'.  Grooming' is een term voor activiteiten van kinderlokkers op internet. Het betekent dat volwassenen minderjarigen via internet benaderen om seksueel getinte contacten met die kinderen te hebben. Grooming  is sinds begin dit jaar eveneens strafbaar gesteld.

Uitspraak over veertien dagen.


Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (21-5-2010 om 00:42)
5 jaar is voor dit misdrijf gevoelsmatig helemaal niets, ben ik het mee eens. Aan de andere kant denk ik, gelukkig want de rechters zijn tegenwoordig aardig links en is deze eis aardig zwaar voor NL. Triest aan de ene kant aan de andere kant, beter dit dan een taakstraf op een basischool.
Hennie (20-5-2010 om 18:45)
Arjan, jij moet eerst eens Nederlands leren en ... als die vent ontsnikkeld is, heeft ie niks meer om te sexen! Kan wel zonder gulp door het leven! Ontsnikkelen is toch iets anders dan castreren.
Doofpot (20-5-2010 om 18:44)
Alles weer de doofpot in en af en toe een flauwe straf. waar zijn we hier in nederland mee bezig ?
... (20-5-2010 om 16:19)
Ja castreren is allemaal leuk en zo maar dat betekend niet dat je geen seks meer kan hebben, dus hij kan net zo goed verder gaan met z'n acties ook al is die gecastreerd!
Arjan (19-5-2010 om 22:17)
Ik vind het zo jammer dat zulk mens op deze aarde rond loppen en als ze gepakt worden. Dan worden ze nog netjes geholpen ook. ter wel de mens die het over komme zijn. hebben hun heel leef na wee er van. En hij loop zo weer vrij rond.
Marinet (19-5-2010 om 21:33)
Het zal toch heel erg wezen als hij onder de straf die normaal daar voor staat onder uitkomt,als je zulke praktijken op je geweten heeft kan de straf nooit zwaar genoeg zijn.
Cookie-instellingen beheren