Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Vijf jaar geeïst voor verkrachting

Toegevoegd: 19-05-2010, 14.28 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen een ontkennende inwoner van Lewedorp is vandaag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van vijf jaar geëist.


De man wordt er onder meer van verdacht in de periode  tussen juni 2004 en maart 2006 in Borsele zijn toenmalige partner met geweld te hebben verkracht en haar ook te hebben mishandeld. Van de daaropvolgende partner achtte de officier van justitie het stelselmatig verkrachten niet bewezen en vorderde voor dat feit vrijspraak.

Ook  had hij (eveneens met geweld) een seksuele relatie met een dertienjarig meisje en legde hij medio 2007  via MSN contact met een 15-jarig autistisch meisje en maakte hij zich schuldig aan wat wordt omschreven als 'grooming'.  Grooming' is een term voor activiteiten van kinderlokkers op internet. Het betekent dat volwassenen minderjarigen via internet benaderen om seksueel getinte contacten met die kinderen te hebben. Grooming  is sinds begin dit jaar eveneens strafbaar gesteld.

Uitspraak over veertien dagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jay (19-5-2010 om 20:56)
Bah bah zieke mensen op de wereld, En dan slechts 5 jaar voor 2 misdrijven, tijd om het boek van strafrecht eens grondig te herzien. Mijn vonnis luidt : castratie en 20 jaar sobere opsluiting zonder kans op verlof of vervroegde vrijlating !
Zeeuwse meid (19-5-2010 om 20:43)
De straffen in Nederland zijn een groot schandaal. Mijn nichtje is acht jaar misbruikt door een oom en hij mag thuis zijn straf uitzitten met een enkelband. Zij is kapot voor de rest van haar leven en hij gaat fluitend verder. Geen enkele straf is zwaar genoeg.
Zomaar Iemand (19-5-2010 om 20:08)
Beetje jammer dit weer allemaal. 5 jaartjes eis. Of te wel een straf van 3 jaar minus een jaar voorarrest voor een dergelijke lange lijst aan misdrijven. Durf in vredesnaam dat rechtstelsel eens aan te pakken.
DD (19-5-2010 om 19:52)
Ik begrijp jullie reactie,maar is het niet zo onschuldig totdat de rechter besluit dat deze persoon schuldig is? En kennen jullie alle feiten?Hebben jullie de verhalen van 2 kanten gehoord? Wees niet te snel met oordelen. Er zitten heel veel mensen onterecht opgesloten door leugens van andere.
Hennie (19-5-2010 om 18:47)
Zo'n miskleun moet je ontsnikkelen en voorgoed uit de maatschappij weghalen! Afleren doen dat soort psygopaten het toch nooit! Maar ja, wet en realiteit zijn twee totaal verschillende zaken!
CRB (19-5-2010 om 16:42)
Jasses wat bestaan er ook een engerds op deze aardbol.....brrrr!
Cookie-instellingen beheren