Weerbericht:
Regenachtig, morgen overdag geleidelijk droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Volop EHBO bij rampenoefening Yerseke

Toegevoegd: 19-05-2010, 20.42 uur
Door: Roland de Jong
YERSEKE - Een orkaan met een groot aantal gewonden tot gevolg. Dat was vanavond het scenario van een grote hulpverleningsoefening in Yerseke.
 
Het incident vond plaats op het terrein van constructiebedrijf Meeuwse aan de Kreeft. Er was buiten sprake van een ongeluk tussen een auto en een vrachtwagen. Hierbij was sprake van een beknelling. Binnen was iemand bekneld komen te zitten onder enkele platen, de lading die van een vorkheftruck was gevallen. Verder was er een flink aantal andere slachtoffers met diverse verwondingen zoals brandwonden, arm- en beenletsel en een loshangend vingertopje. In totaal was sprake van twintig tot dertig slachtoffers.
 
Voorafgaand aan de reeks ongevallen was sprake geweest van een behoorlijke windvlaag. Op het moment van het incident waaide er immers een wind met orkaankracht. Volgens het scenario waren de slachtoffers nogal laconiek omgesprongen met de waarschuwingen voor de zware windstoten. Bedrijfshulpverleners kregen assistentie van EHBO'ers en brandweerlieden om de situatie weer onder controle te krijgen.
 
Al met al kan gesproken worden over een geslaagde oefening met, zoals altijd, enkele leermomenten.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W (20-5-2010 om 07:49)
Was heel erg mooi om te zien.
Cookie-instellingen beheren