Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 153 km

Nominatie voor Veiligheidsregio Zeeland

Toegevoegd: 20-05-2010, 17.54 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het project Samenwerken en Slagkracht van Veiligheidsregio en Provincie Zeeland is vandaag op het congres Dag van de Veiligheidsregio’s genomineerd voor de Publieke Veiligheid Award van het Blomberg Instituut. Met het project wordt de slagkracht en samenwerking van hulpdiensten voor het bestrijden van maritieme incidenten op de Westerschelde verbeterd.
 

Vakjury
Een prominente vakjury heeft uit alle inzendingen zes vooruitstrevende projecten genomineerd. Bij de jurering is gelet op: samenwerking in de keten, vernieuwende denkwijze, betrokkenheid van bestuurlijke en operationele partners, continuïteit, bruikbaarheid voor anderen en bruikbaarheid in de praktijk.


Presentatie bij Dag van de Veiligheidsregio
De projectleiders van Samenwerken en Slagkracht presenteerden vandaag samen met de andere genomineerden hun project. Hierbij waren ruim 350 bestuurders en professionals aanwezig. De jury en het publiek bepaalden dat Samenwerken en Slagkracht door mag naar eindronde, die plaatsvindt tijdens het Captains Dinner Veiligheid in december.
 
Extra veiligheidsmaatregelen
Het project Samenwerken en Slagkracht zorgt voor aanpassingen van de RWS-patrouillevaartuigen op de Westerschelde, welke ze geschikt maakt voor de commandovoering van de hulpdiensten en speciaal materieel voor het bestrijden van maritieme incidenten. Daarnaast wordt personeel opgeleid en geoefend om de gevolgen van calamiteiten op en rond schepen zo veel mogelijk te beperken. De kracht van het project schuilt in de intensieve samenwerking tussen alle overheden en hulpdiensten, in Nederland en Vlaanderen, die bij veiligheid op de Westerschelde zijn betrokken.

De award
De Publieke Veiligheid Award - dit jaar voor de vijfde keer geïnitieerd door het BlomBerg Instituut - is inmiddels uitgegroeid tot een prestigieuze prijs in het Openbare Orde en Veiligheid domein. Het is daarmee een podium voor kansrijke, innovatieve en daadkrachtige projecten die bijdragen aan de professionalisering van de veiligheidsregio’s en de manier om waardevolle informatie, kennis en ervaringen te delen en vakgenoten te verbinden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren