Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
58 files van totaal 240 km

Strandwachten zijn er klaar voor

Toegevoegd: 22-05-2010, 22.20 uur
Een drenkeling wordt op een rescueboard getrokken.
Een drenkeling wordt op een rescueboard getrokken.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
DISHOEK - De strandwachten van de reddingspost in Dishoek zijn er weer helemaal klaar voor: vandaag zijn met name de eerstejaars klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. Ook morgen zullen nog diverse speciale oefeningen worden uitgevoerd op het strand.


Zaterdag werd ook getraind op het gebruik van een rescue board: een soort surfplank die gebruikt kan worden om een drenkeling uit zee te redden. Via een speciale kantelmethode is het vrij eenvoudig om een slachtoffer op de plank te krijgen en mee te nemen naar het strand.

Nieuw langs de Walcherse kust zijn overigens ook de internationale signaalvlaggen. Voorheen wapperden in ons land bijvoorbeeld de groene vlag wanneer 'baden was toegestaan' en de blauw-rood geblokte vlag wanneer er sprake was van een aflandige wind en er dus gevaar was voor badgasten die met drijfvoorwerpen de zee op wilden. Meer weten over de nieuwe vlaggen? Klik hier.

Natuurlijk werd er ook geoefend met de snelle reddingsboot. Uniek aan de oefening van zaterdag was echter ook dat er kon worden getraind met een reddingsvlet van de Middelburgse reddingsbrigade, de Van Dixhoornbrigade. Strandwachten hebben al roeiend in deze vlet een rondje gevaren rondom de OG-DL-boei, de scheiding tussen de vaargeulen Oostgat en Deurloo. Ook werd er nog even geoefend met het op sleeptouw nemen van een andere boot; in dit geval de eerder genoemde reddingsvlet.

Ondanks dat het met de drukte op de stranden nog mee viel, waren er ook nog de nodige echte inzetten. Zo werd een oudere man onwel na een valpartij en liepen anderen enkel- en armletsel op. Deze laatste slachtoffers zijn doorverwezen naar een arts.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (24-5-2010 om 15:33)
NICE JOB!! Werken voor een goed doel, mooie omgeving, zon, zee en strand. En natuurlijk de mooie dames op het strand he! Mwa, ik ben jaloers.... :)
Cookie-instellingen beheren