Weerbericht:
Vandaag veel zon en zomers warm. Donderdag later regen en (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Bejaarden geëvacueerd na brand

Toegevoegd: 26-05-2010, 06.12 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - Een deel van de bewoners van zorgcentrum Cederhof in Kapelle is vanochtend geëvacueerd nadat in het complex brand was uitgebroken.


Rond 05.10 uur werd opgemerkt dat er rook kwam uit een meterkast op de eerste verdieping van één van de blokken van het zorgcentrum aan de Cederlaan. Omdat er behoorlijk wat rook vrij kwam, werd besloten om een deel van de bewoners te evacueren en op te vangen in een gemeenschappelijke ruimte elders in het gebouw.

Brandweerploegen uit Kapelle en 's-Gravenpolder werden opgeroepen om de brand te blussen. Vanuit Goes ging een ladderwagen ter plekke. Na ongeveer een uur was de brand officieel onder controle. De brandweer heeft het pand geventileerd.

Voor de zekerheid stond een ambulance stand-by, maar die hoefde niet te worden ingezet. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fire drill (26-5-2010 om 19:10)
@firefighter, ik heb nog nooit een monteur onderhoud aan een meterkast zien doen maar u spreekt erover alsof het de normaalste zaak van de wereld is. waarom komt het nutsbedrijf dat hier dan nooit doen ? u praat onzin, een meterkast behoeft geen onderhoud.
Robin (26-5-2010 om 16:52)
@ fire drill, dit mag natuurlijk NERGENS voorkomen zelf nie bij jou of mij thuis maar er zal wel een reden achter zitten waar de elektroinstallateur ook geen idee van heeft.
Firefighter (26-5-2010 om 16:46)
@ Fire drill (26-5-2010 om 11:10 uur) Onzin,er kan altijd iets gebeuren. Slecht om installateur de schuld te geven. Goed aangesloten en dan slecht onderhouden, wie zijn schuld is dat??!! En waarom mag het overal behalve in een zorginstelling? Beetje domme reactie eigenlijk.. Respect voor brandweer!
Elektromonteur (26-5-2010 om 16:42)
Door overbelasting en warmte kan er wel duidelijk brand ontstaan in een meterkast, en wat wordt er altijd weggestopt in meterkasten?? mensen gebruiken deze ruimte meestal ook voor hun bezems, tennisrackets, schoenen... enz enz enz!
Fire drill (26-5-2010 om 11:10)
Hoe kan er nu zomaar brand uitbreken in een meterkast ? Tijd om meer eens stevig verhaal te gaan halen bij uw elektro installateur want dit mag natuurlijk NOOIT voorkomen in een zorginstelling.
Jaap Vergeer (26-5-2010 om 10:53)
Voor niet oude mensen is brand al heftig maar voor oude mensen is het eigenlijk nog veel heftiger. Die kunnen niet meer zo goed tegen een stootje. Gelukkig waren de hulptroepen kennelijk alert.
Cookie-instellingen beheren