Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Zwerfkatten dakloos door diefstal

Toegevoegd: 30-05-2010, 14.22 uur
Het gestolen kattenverblijf op het Vlissingse Scheldeterrein. Katten bij het gestolen kattenverblijf.
Het gestolen kattenverblijf op het Vlissingse Scheldeterrein.
© Foto: Werkgroep Scheldekat
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De zwerfkatten die op en rond het Scheldeterrein in Vlissingen leven zijn gedupeerd door een opmerkelijke diefstal: hun kattenverblijf is gestolen.


Al tientallen jaren leven er zwerfkatten op en rond het Scheldeterrein. Meer dan 10 jaar geleden is Werkgroep Scheldekat opgericht die zich over de bijna 40 zwerfkatten ontfermde. Naast castratie en sterilisatie werden de katjes ook gechipt en van voorzien van eten. Van Scheepswerf De Schelde kreeg de Werkgroep een verrijdbaar kattenverblijf waarin tientallen katjes konden schuilen, eten en slapen.

De tammere katjes werden herplaatst bij dierenliefhebbers en kittens werden liefdevol opgevangen en gesocialiseerd. Dagelijks kregen de zwerfkatten eten en drinken en vooral in de begintijd toen het aantal talrijk was, hebben veel vrijwilligers uren besteed aan de verzorging.

Het zwerfkattenproject was een groot succes. “Door de geboortebeperkende maatregelen en de dagelijkse controle zijn er het laatste decennium geen nieuwe katjes meer bijgekomen. Jaarlijks kwamen er wel zo'n 15 nieuwe verwaarloosde of gedumpte katjes aanlopen bij het kattenverblijf. Voor deze tamme katjes is een goed tehuis gezocht. De laatste tijd was er nog een klein groepje oudere zwerfkatjes over die in het verblijf een thuis hadden”, aldus Marleen Drijgers van de werkgroep.

Tot grote verbijstering van Drijgers, de oprichtster van de werkgroep, is het kattenhuis echter afgelopen zaterdag door onbekenden ontvreemd. “Het kattenhuis heeft wielen en een trekhaak waardoor het verrijdbaar is. De hoogbejaarde katjes zijn nu hun huis kwijt en dakloos”, aldus Drijgers. Saillant detail is dat Drijgers donderdag nog aan de Vlissingse wethouder Marin de Zwarte had gevraagd om bouwhekken rond het verblijf te plaatsen om zo vandalisme tegen te gaan.

De Zeeuwse werkgroep van de Partij voor de Dieren heeft inmiddels geschokt gereageerd op de diefstal. Iedereen die iets gezien heeft van de diefstal wordt verzocht contact op te nemen met Marleen Drijgers (0118-412325 / [email protected]) of de politie Vlissingen via 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad (30-5-2010 om 15:13)
Ik hoop dat het verblijf gauw wordt terug gevonden, en ik hoop dat de DADERS Criminelen gauw gepakt worden en goed gestraft worden, alle Twee de handen er af kappen, ik weet het is hard, maar niet luisteren dan maar voelen........!!!!!!
Chicka68 (30-5-2010 om 15:05)
Ik kan niet begrijpen dat een goed doel op deze manier (letterlijk) wordt weggerukt. Teveel mensen worden egoïstisch, verblind door geld, agressief, verliezen normen en waarden. Hier is weer zo'n bewijs. Zet het verblijf terug en ga werk zoeken om eerlijk te kopen wat je nodig hebt. Bah!
Marga-Dierenhulp-Walcheren (30-5-2010 om 15:03)
Wat een lage gemene rot streek!! Het kattenverblijf moet gewoon terug, Marleen zorgt al 14 jaar voor deze dieren en wat moet dit vreselijk voor haar zijn. Marleen gaat elke dag 2 x naar de dieren om ze te verzorgen het is haar levenswerk!! Arme katten en arme Marleen. Terug het kattenverblijf!
Baard (30-5-2010 om 15:02)
Nou belachelijk zeg! Wat heb je daar nu aan, zielig voor de katten. En ook vervelend voor de mensen die vrijwillig zulkgoed werk doen
Moeders (30-5-2010 om 14:57)
Het wordt steeds gekker, na de invaliden en bejaarden worden nu de zwerfdieren bestolen. De groepen die zich echt niet kunnen verweren zijn weer de dupe. Wat moeten ze in vredesnaam met dat ding? Of vinden ze dit gewoon "leuk" ??? Terugzetten dat ding en zo snel mogelijk alsjeblieft !
Roeland (30-5-2010 om 14:44)
Hoe f*cking triest ben je als je dit flikt! Keihard in elkaar rammen die stoere gasten die dit op hun geweten hebben.. Lozers!
Cookie-instellingen beheren