Weerbericht:
Vannacht lokaal mist, overdag een enkele bui. Zondag meer buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Kleine containerbrand onder afdakje schoolgebouw

Toegevoegd: 05-02-2006, 05.53 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - De Vlissingse brandweer heeft in de nacht van zaterdag op zondag een brandje geblust onder het afdakje van een schoolgebouw.

Rond vijf over half vier werd bij de Regionale Alarmcentrale gemeld dat er brand woedde in een container bij de Theo Thijssenschool aan de Troelstraweg in de Vlissingse wijk Pauwenburg. Daarop werd de tankautospuit 4531 van de post Olympiaweg onder prioriteit twee ter plaatse gestuurd.

Toen de brandweerlieden arriveerden bleek dat de container onder een afdakje stond en dat ook een klikobak in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust met één straal hoge druk. De klikobak werd vrijwel volledig vernield.

Voor de zekerheid hebben de brandweerlieden het dak en de muur bij het afdakje gecontroleerd op eventuele verdere brandhaarden. Zowel de muur als het dak werden gekoeld met water, maar verdere inzet bleek niet noodzakelijk.

Een sleutelhouder van de school was binnen korte tijd ter plaatse. Het is overigens niet de eerste keer dat er brand woed bij het afdakje. Rond de afgelopen jaarwisseling was het een paar keer raak op het terrein van de Vlissingse basisschool. Telkens bleef de schade echter beperkt.

De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750