Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 218 km

Eis: flinke straf na seks met meisje

Toegevoegd: 03-06-2010, 13.14 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen een 22-jarige Middelburger is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van dertig maanden waarvan tien voorwaardelijk geëist. Ook eiste de officier van justitie dat hij onder toezicht van de reclassering komt te staan.


De Middelburger wordt verdacht van het hebben van seks met een vijftienjarig meisje. Ook zou hij haar hebben mishandeld en bedreigd. Dat alles zou zijn gebeurd in de periode augustus 2008 tot en met medio februari 2009.  Daarnaast wordt de Middelburger verdacht van het verkrachten van eveneens een vijftien jarig meisje, op 31 januari 2009.

Tijdens de politieverhoren ontkende de Middelburger de verkrachting en beweerde hij het meisje niet eens te kennen. Toen hij het volledige dossier had gelezen kwam zijn geheugen ineens weer terug en legde hij een bekentenis af. Overigens hield hij ook tijdens de behandeling van de zaak vol dat het meisje vrijwillig seks met hem had gehad.

Uitspraak over veertien dagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (11-6-2010 om 00:08)
@ M uit kloosterzande: als 22 jarige ( en dus als volwassene beschouwd) weet je dat het strafbaar is om naar bed te gaan met een minderjarig meisje, dus dan moet je zelf nadenken en nee zeggen...of ze nou wilde of niet. Ik vind zijn straf dus terecht.
Pedo website (10-6-2010 om 22:14)
Nederland staat bekend als het pedofielen kindermisbruik paradijs van europa. justitie vind het wel goed zo blijkbaar.
Een ongeruste moeder (5-6-2010 om 16:42)
@ M uit kloosterzande ...volgens mij heb je het stuk in de pzc niet echt goed gelezen, ....misschien is hier ook wel spraken van angst ?? en de volgende mag je dan tegen haar zin in seks mee hebben ?? , lezen wat er staat !!
Jailhouse rock (4-6-2010 om 13:22)
@ eddie, sorry maar er is een cellen overschot.
Joostmaghetweten (4-6-2010 om 08:37)
Eddie, als er inderdaad zo'n tekort aan cellen is waarom "verhuren" we dan cellen aan Belgie? Bovendien, volgens jouw denkwijze rechtvaardigt een gebrek aan cellen dus het uitdelen van lagere straffen? Dan zie ik liever een paar nieuwe gevangenissen verschijnen, is de bouwsector ook gelijk geholpen.
M uit Kloosterzande (4-6-2010 om 07:57)
Wie zegt dat dat meisje dat niet zelf heeft gewild. En als dan de relatie stuk loopt moet die jongen er voor boeten. Er moet ook eens naar die jongen geluistert worden vind ik. Jongen ik hoop dat je gelijk hebt en dat het meisje dan moet boeten hier voor.
Cookie-instellingen beheren