www.hvzeeland.nl

Grote brand Bernardus Smytegeltstraat Middelburg

Toegevoegd: 04-03-2005, 07.35 uur

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
MIDDELBURG - De Middelburgse brandweer is vrijdagochtend uitgerukt voor een grote woningbrand aan de Bernardus Smytegeltstraat in Middelburg-Noord.

Rond kwart voor zes kwam bij de brandweer en politie de melding binnen dat er brand zou woedden in een woning op de derde etage van een flatgebouw aan de Smytegeltsraat. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat er rook vanuit de kieren rondom de voordeur kwam.

Daarop vroeg zij direct om assistentie van de brandweer. Deze rukte daarop uit met de tankautospuit 4530 en de ladderwagen 4550, beiden van de hoofdpost aan de Stromenweg in Middelburg. Ook ging de Officier Van Dienst, de 4595, richting de brandmelding.

In de tussentijd werd duidelijk dat er zich mogelijk nog iemand in de brandende woning bevond en daarop besloot de brandweer na enige tijd het sein "grote brand" te geven. Zodoende kwamen ook de tankautospuiten 4533 en 4535 ter plaatse. Deze blusvoertuigen kwamen respectievelijk van de kazerne aan de Torenweg in Middelburg-Zuid en de tijdelijke kazerne aan de Veerseweg in Middelburg. Ook ging de ambulance 7328 met spoed richting de brand.

De Verbindings-/Commandowagen 4292 uit Arnemuiden stond op dat moment nog opgesteld bij de GRIP-2 situatie rond de Zuidsingel in Middelburg-centrum, waarheen de brandweer donderdagavond met groot materieel was uitgerukt om de grote bouwput aldaar vol te pompen met water. Direct na het sein "grote brand" meldde de VC zich in en aangezien het werk er voor deze eenheid weer bijna opzat op het incidentterrein rond de bouwput ging ook dit voertuig naar de woningbrand.

De brandweer had de brand snel onder controle en heeft de brand geblust. Bij de brand kwam een kleine hoeveelheid rook vrij. Mogelijk bevond zich op het moment dat de brand uitbrak nog iemand in het pand, maar daarover hebben wij nog geen definitieve berichten. Hoe groot de schade is, is bij ons eveneens niet bekend. Delta Nuts is overigens ook ter plaatse geweest bij de brand.