Bewoners rond Middelburgse bouwput weer naar huis

Toegevoegd: 04-03-2005, 13.25 uur

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
MIDDELBURG - Even schrikken was het wel: met spoed geëvacueerd worden uit je woning omdat de hele buurt op instorten zou staan. Voor de bewoners rond de bouwput van het in aanbouw zijnde A-theater aan de Middelburgse Zuidsingel was het een hele belevenis, maar waarschijnlijk loopt alles wat betreft het grote instortingsgevaar met een sisser af.

Tussen half zes donderdagmiddag en twaalf uur 's nachts moesten diverse bewoners van woningen aan de Koningsstraat en het Bagijnhof in allerijl hun woningen verlaten. Onder de geëvacueerde Middelburgers waren ook diverse studenten die gehuisvest zijn in de studentenwoningen aan het Bagijnhof. Ook hen werd gevraagd hun woning zo snel mogelijk te verlaten toen duidelijk werd dat er een serieus gevaar was voor verzakking of zelfs instorting van de rond de put liggende panden.

De bewoners van de panden aan de Korte Noordstraat en de Zuidsingel konden thuis de nacht doorbrengen, maar aan bewoners die dit niet de veiligste oplossing leek werd ook een overnachting in een hotel aangeboden. In totaal hebben dertig tot veertig Middelburgers de nacht elders doorgebracht als gevolg van de problemen rond de bouwput van het theater.

De gemeente Middelburg heeft een bouwstop afgekondigd van enkele weken. Dit om te kijken hoe groot het gevaar is wanneer men opnieuw besluit de put leeg te pompen. Ook zal men kijken naar de problemen die zich tot nu toe hebben voorgedaan en wat er precies fout is gegaan.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750