Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 79 km

Event-safe heeft Quad Responder

Toegevoegd: 06-06-2010, 20.39 uur
De Quad Responder van Event-safe
De Quad Responder van Event-safe
© Foto: Event-Safe
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Sinds deze week rijdt er op tal van evenementen de Event-Safe Quad rond. De Quad wordt ingezet om medische zorg vlug ter plaatse te hebben en elk evenement 100% hartveilig te maken.


Op steeds grotere evenementen is het niet meer haalbaar om binnen 6 minuten met een AED aanwezig te zijn. Hiervoor heeft Event-Safe de SIG-Groep: Snelle Inzetbare Groep. De SIG-Groep bestaat uit de drie EBR’s (Event-Safe Bike Responders). Dit zijn EHBO’ers die voorzien zijn van een medisch herkenbare mountainbike, trauma tas, portofoon en AED. Ter aanvulling op deze snel inzetbare groep hulpverleners is er nu de EQR Event-Safe Quad Responder.

De Quad is uitermate functioneel voor evenementen die zich afspelen op het strand of ander ruig terrein. Het voertuig is ook een ontlasting voor de hulpverleners, er kan meer medisch materiaal mee waardoor de overige hulpverleners op een evenement ontlast kunnen worden.

Om het voertuig te besturen is een rijbewijs B nodig. De komende week wordt het voertuig nog voorzien van waterdichte koffers en wordt de bestuurder voorzien van motorkleding in de Event-Safe kleurlijn.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gertjan (7-6-2010 om 19:52)
Een heel goed initiatief! Ik hoop dat dit idee ook snelheid van het hulpverlenen ten goede komt!
Len (7-6-2010 om 00:05)
Goed bezig!!
Cookie-instellingen beheren