Brandweer Kamperland rukt uit voor gaslekkage

Toegevoegd: 07-03-2005, 21.18 uur

Door: Politie Zeeland & Brandweer Noord-Beveland
KAMPERLAND - Door een eenzijdig ongeval op de kruising Nieuweweg met de Sophiaweg te Kamperland is op zaterdagmorgen om ca. 06:00 uur een reduceerkast van de middeldruk-aardgasleiding van Delta NV beschadigd geraakt.

Hierdoor stroomde het aardgas vrij uit de buitenlucht in. Door de brandweer zijn metingen verricht in de omgeving en zijn ism politie de omgeving en toegangswegen afgezet om eventuele ontsteking te voorkomen. In overleg met monteurs van het nutsbedrijf is door de brandweer de gastoevoer afgesloten, waarna om ca. 8:35 het incident onder controle was en tevens het gevaar geweken.

Één woning is hierdoor van het aardgasnet afgesloten geweest. Om 11:00 uur was Delta NV klaar met het repareren van de leiding en is de woning weer aangesloten op het aardgasnet. Doordat de plaats van het ongeval ver buiten de bebouwde kom van beide kernen lag is er aan de hand van de metingen géén gevaar geweest voor de volksgezondheid.

Door een takelbedrijf is de auto van de kast afgesleept. De bestuurder van de auto, een 20-jarige jongen uit de gemeente Noord Beveland, is door de politie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden. Op dit moment wordt hij nog verhoord.

De jongen moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij zoveel had gedronken dat hij een rijverbod van vijf uur kreeg opgelegd. De politie gaat bekijken of de jongen nog wel geschikt is om zijn rijbewijs te behouden, hij heeft namelijk al vaker onder invloed in een auto gereden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750