Weerbericht:
Geleidelijk opklaringen, morgen vooral in het zuidoosten een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 40 km

Arrestaties na diefstal metalen

Toegevoegd: 10-06-2010, 20.41 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - Drie Brabanders in de leeftijd van 21 t/m 31 jaar zijn in Kapelle aangehouden op verdenking van diefstal van metalen.


Een agent zag vannacht rond 03.45 ter hoogte van Kapelle een auto met aanhanger rijden. De aanhanger was flink geladen en afgedekt met een dekzeil. Omdat hij het vreemd vond dat rond dit tijdstip een dergelijke combinatie over de weg reed, besloot hij de auto te volgen. Het voertuig raakte even uit het zicht maar even later zag hij de combinatie weer rijden met daarachter een tweede auto.

De twee auto's stopten uiteindelijk op de Kaai in Hansweert waar de inzittenden werden aangesproken. Met behulp van inmiddels ter plaatse gekomen collega's werd door de politie een onderzoek ingesteld. In de twee auto's werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Ook bleek één van de inzittenden nog 15 dagen gevangenis te goed hebben. De aanhangwagen werd onderzocht en onder het dekzeil lagen diverse metalen.

Aangezien de betrokkenen, een vrouw en twee mannen, geen goede reden konden geven hoe ze aan deze metalen kwamen en er de laatste tijd veel metalen werden gestolen, werden ze alle drie aangehouden. Na hun aanhouding zijn ze overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten voor verder onderzoek.

Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat de metalen zijn gestolen vanaf een bedrijfsterrein in Kapelle. Ook de aanhangwagen was van diefstal afkomstig.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gelukkige gedupeerde (11-6-2010 om 17:49)
Hebben ze in een paar uur toch wel een vakantie verdiend, geef ze maar een paar maanden. kan ik nu ook aanhangwagenhuur declareren ??
Wil&wil (10-6-2010 om 22:46)
Deze dag hebben wij ook een verdachte auto gesignaleerd, een zwarte pick-up met een man en een vrouw erin. Omgeving Middelburg! Hebben nog meer mensen dit gezien? ?Of is er misschien een verband met het bovenstaande?
Heavy metal (10-6-2010 om 22:11)
Eindelijk gepakt. laat ze maar flink dokken voor o.a. het signaalkabels van de NS jatten wat tot tonnen economische schade leeft geleid. Gewoon kaalplukken en dwangarbeid voor minimumlevensbehoeften tot alles is terugbetaald. en na al dat gesleep zijn ze er sterk genoeg om hard te werken.
Cookie-instellingen beheren