Weerbericht:
Zacht en droog najaarsweer, overdag veel zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Wietkwekerij voor wegwerken gokschuld

Toegevoegd: 10-06-2010, 22.46 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 50-jarige in België wonende man van Turkse komaf had in een casino een dikke 40.000 euro vergokt en dacht dat met een hennepkwekerij weer snel terug te verdienen. Dat valt tegen nu hem een veroordeling te wachten staat...


Donderdag, voor de rechtbank in Middelburg kwam de afrekening en hoorde hij een celstraf van zeven maanden tegen zich eisen. Zijn 22-jarige zoon uit Bergen op Zoom, die door de officier van justitie als medeplichtige werd aangemerkt, kwam er met een eis van 93 dagen vanaf.

Omdat volgens de vader hennepkwekers er in Nederland er met een boete of een 'taakstrafje' vanaf kwamen, was België geen optie en richtte hij zijn pijlen op Nederland. In een pand aan de Stanleystraat in Hulst richtte hij zijn kwekerij in. Op de eerste verdieping 206 planten en 204 planten op de tweede etage.

Om de planten vlugger te laten groeien en dus sneller te kunnen oogsten werd de rookgasafvoer van de centrale verwarming naar de kweekruimtes geleid. Lekker warm en ook levensgevaarlijk door de koolmonoxide. Elektriciteit werd afgetapt. Op 28 februari kam er en einde aan zijn hennepimperium. De politie had een melding gekregen, had de nodige observaties gedaan, viel de woning binnen en vond ruim 22 kilogram hennep.

Financieel werd de vader er niet wijzer van: er ligt een energierekening van 2.784 euro die hij van het OM moet betalen, en het geld dat hij met een eerdere oogst heeft verdiend mag te zijner tijd, als het bedrag bekend is, hij in de staatskas storten.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
GW (11-6-2010 om 15:20)
Goedzo zo moet je dat aanpakken meteen goed laten betalen en dan lekker levenslang. en hem lekker uitlachen!!!
Fred (11-6-2010 om 15:12)
En wie word er beter van de staatskas mensen let toch op de groste dieven zijn de gemeente en de rest die man deed gewoon beetje kweken maar moet gelach duur betalen dieven zijn het de overheid
Willem (11-6-2010 om 12:30)
Wat ben ik blij met de open grenzen en een groot europa. nu kunnen onze zware jongens met pensioen. geert jongen, aan de bak. wat niet deugt of zich niet aanpast eruit trappen.
Janine (11-6-2010 om 12:20)
Vinden jullie jezelf niet een beetje discriminerend??? Als ik zie hoeveel hennepkwekerijen er het afgelopen jaar opgerold zijn dan zitten daar verdomd veel NL-ers bij.. dus liever je reactie in het algemeen te plaatsen voor mensen die zich met hennepkwekerijen bezighouden.
Go kart (11-6-2010 om 11:35)
En wat gaat geert hier aan doen ? helemaal niets...
Daan (11-6-2010 om 09:46)
Go Geert! Eerst flink laten dokken en dan meteen retour afzender.
Cookie-instellingen beheren