Weerbericht:
Geleidelijk opklaringen, morgen vooral in het zuidoosten een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Wietkwekerij voor wegwerken gokschuld

Toegevoegd: 10-06-2010, 22.46 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 50-jarige in België wonende man van Turkse komaf had in een casino een dikke 40.000 euro vergokt en dacht dat met een hennepkwekerij weer snel terug te verdienen. Dat valt tegen nu hem een veroordeling te wachten staat...


Donderdag, voor de rechtbank in Middelburg kwam de afrekening en hoorde hij een celstraf van zeven maanden tegen zich eisen. Zijn 22-jarige zoon uit Bergen op Zoom, die door de officier van justitie als medeplichtige werd aangemerkt, kwam er met een eis van 93 dagen vanaf.

Omdat volgens de vader hennepkwekers er in Nederland er met een boete of een 'taakstrafje' vanaf kwamen, was België geen optie en richtte hij zijn pijlen op Nederland. In een pand aan de Stanleystraat in Hulst richtte hij zijn kwekerij in. Op de eerste verdieping 206 planten en 204 planten op de tweede etage.

Om de planten vlugger te laten groeien en dus sneller te kunnen oogsten werd de rookgasafvoer van de centrale verwarming naar de kweekruimtes geleid. Lekker warm en ook levensgevaarlijk door de koolmonoxide. Elektriciteit werd afgetapt. Op 28 februari kam er en einde aan zijn hennepimperium. De politie had een melding gekregen, had de nodige observaties gedaan, viel de woning binnen en vond ruim 22 kilogram hennep.

Financieel werd de vader er niet wijzer van: er ligt een energierekening van 2.784 euro die hij van het OM moet betalen, en het geld dat hij met een eerdere oogst heeft verdiend mag te zijner tijd, als het bedrag bekend is, hij in de staatskas storten.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robin (11-6-2010 om 21:47)
@ Ze zijn terug. Nederland toont zijn ware gezicht? Dus jij vind dat dit allemaal moet KUNNEN in Nederland? Gewoon beetje drugs kweken, stroom jatten, en vervolgens als men gepakt wordt ermee thee drinken en gaan knuffelen zeker? En nu is het de schuld van een extremistisch partijtje... Get a life!
Robin (11-6-2010 om 21:40)
@ Fred + Vlissinger. Zijn jullie niet goed bij je hoofd of zo? 'Die man deed een beetje kweken'... en ondertussen wel stroom JATTEN!!! Dan zeggen dat 'zo iemand hulp nodig heeft, en zich zo rot voelt'... nee lekker mee gaan knuffelen en thee drinken, dat lost het wel op... De wereld op zijn kop!!
Free (11-6-2010 om 17:38)
Raar verhaal dat ie z'n gokschuld er mee wou afbetalen, dan had ie aan die 22kilo al RUIM genoeg gehad, of werd ie hebberig.
Vlissinger (11-6-2010 om 16:14)
Iemand met een gokverslaving heeft hulp nodig, iemand met grote geldschulden voelt zicht na enige tijd enorm rot, dan zoek je een uitweg, deze man helpen zou beter zijn dan zijn leven nog verder kapot maken.
Ze zijn terug (11-6-2010 om 15:46)
Er is weer een extremistisch partijtje dat wat winst boekt en er moeten gelijk mensen worden gekielhaald zoals bij zeerovers wel gebruikelijk was. nederland toont zijn ware gezicht.
GW (11-6-2010 om 15:23)
Goedzo lekker goed aanpakken lijfstraffen uitdelen en goed drillen met die zooi
Cookie-instellingen beheren