Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veilig op vakantie in Hulst

Toegevoegd: 16-06-2010, 14.31 uur
Door: Manfred Berrevoets
HULST - De politie Zeeland heeft voor inwoners van de gemeente Hulst een extra service. Burgers die met vakantie gaan en hun huis tijdelijk onbewoond achterlaten, kunnen dit melden bij de politie.
 
Het toezicht op hun woning wordt dan, indien mogelijk, in de surveillances opgenomen. Het feit dat ook een sleuteladres bij de politie bekend is, kan in geval van nood zeer nuttig zijn. Aanmelden kan door het invullen van een afwezigheidsregistratiekaartje. Deze kaartjes zijn in de gemeente Hulst te verkrijgen bij: politiebureau, gemeentehuis, TPG-winkels, reisbureaus, banken en bibliotheken.


Ook kan via de website www.politie.nl/Zeeland/uwwijk (kies voor Hulst) een afwezigheidsmelding in worden gevuld als men voor korte of langere tijd afwezig is. Om inbrekers buiten de deur te houden, kunnen burgers ook zelf enkele maatregelen nemen. Bijvoorbeeld door het monteren van goede sloten of een buitenlamp aan de geven.

Bovendien staan op de website http://www.politie.nl/Zeeland nog meer nuttige preventietips. Daar kunnen ook diverse kaarten worden gedownload om kostbare bezittingen te registreren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop (17-6-2010 om 19:58)
@Schijnveiligheid: maak er maar misbruik van dan hoop ik dat ze toch eens bij jou inbreken mocht je op vakantie zijn, als ze toch rondjes rijden is het een kleine moeite om de burger te helpen aan een goed vertrouwd gevoel. Prettige vakantie op die manier
Schijnveiligheid (17-6-2010 om 11:02)
Wat een onzin. En ik zie al helemaal niet in waarom particulieren van een overheidsdienst gebruik mogen maken alsof het een commercieel beveiligingsbedrijf is. Maar goed, ik geef me wel op en dan turf ik wel eens hoe vaak ik ze zie...volgens mij merken ze niet eens dat ik niet echt weg ben...
Joop (16-6-2010 om 20:39)
Wat een goed idee zo kan je met een gerust gevoel op vakantie misschien een idee voor andere gemeenten in zeeland
Martin (16-6-2010 om 14:54)
Hoezo nieuw? Doe ik in samenwerking met Politie Goes al meer dan 10 jaar. Een belletje is voldoende en ze komen in die periode af en toe even langsrijden. Prima Politie hier.
Cookie-instellingen beheren