Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Man met auto en trailer te water

Toegevoegd: 22-06-2010, 10.55 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - Bij de trailerhelling bij de Roompotsluis in Neeltje Jans zijn vanmorgen een auto, een trailer en een man te water geraakt.
 
De man wilde rond 08.20 uur zijn bootje te water laten nabij snackbar 'De Helling' aan de Faelweg. De auto en de trailer schoten hierbij echter het water in. De brandweer en de KNRM werden opgeroepen omdat de man nog vast zou zitten aan de trailer.


Toen de hulpverleners ter plekke kwamen was de man al losgekomen en had hij zich bij het bootje in veiligheid gebracht. De auto en de trailer waren onder water verdwenen. Alleen de aanwezigheid van enkele luchtbelletjes duidde op wat er vooraf was gegaan.

Een duikteam van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg kwam ter plekke om de auto te lokaliseren. Vanaf de KNRM-boot werd geprobeerd de auto en de trailer te vinden middels een uitgegooid anker, maar dat leverde niets op. Rond 10.00 uur werd de actie afgeblazen omdat de brandweer de auto niet kon vinden, de situatie gevaarlijk werd voor de duikers en er zekerheid was dat er niemand meer in de auto aanwezig was.

Rijkswaterstaat is ingeschakeld om de trailerhelling in afwachting van de berging af te sluiten. De berging van het voertuig is overgedragen aan de politie. Die zal samen met Rijkswaterstaat gaan bekijken hoe het voertuig nu opgespoord en geborgen moet worden. Naar verwachting wordt de auto pas in de loop van de dag uit het water gehaald.

De eigenaar van de auto is door een ambulanceteam nagekeken, maar liep voor zover bekend geen ernstige verwondingen op.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dnii (10-8-2010 om 17:17)
Gewoon zorgen dat je niet met je banden van de auto in het water (op het gladde) staat, je ziet zo veel mensen stuntelen bij de helling met hun bootjes maar het toeristenseizoen is merkbaar in volle gang! Maar misschien was deze man wel 1 van onze eigen zeeuwen?
Ruud (22-6-2010 om 22:29)
Daar heb ik de oplossing voor. ik laat de auto op het droge en zak de trailer af met een extra lier. Zo heb je altijd grip.
Jos1970 (22-6-2010 om 18:21)
Geen wonder die helling is bij laagwater net een zeephelling van de wier en algen aangroei, net als de meeste trailer hellingen. Paar x per jaar hoge druk reiniger erover zou veel van dit soort ongevalletjes voorkomen. Wel goed dat de bestuurder zelf niks heeft.
René (22-6-2010 om 16:06)
Zou deze meneer nu hebben geleerd dat die groene waas onderaan de helling glad is? Het toeristenseizoen is weer begonnen!
Roeland (22-6-2010 om 15:12)
Gevalletje: "Even Apeldoorn bellen..." Gelukkig heeft ie z'n boot nog:)
Cookie-instellingen beheren