Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 46 km

Cel geëist voor misbruik meisje

Toegevoegd: 23-06-2010, 21.24 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 31-jarige man uit Middelburg hoorde woensdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een celstaf van veertien maanden tegen zich eisen.


De Middelburger, die alles ontkent wordt ervan verdacht zijn 8-jarig stiefdochtertje seksueel te hebben misbruikt. Volgens het meisje was zij samen met haar stiefvader in bad gestapt en had hij met zijn voeten 'rare dingen' met haar gedaan.

Na het bad moest zij mee naar de slaapkamer en werd zij misbruikt. Het meisje vertelde het aan haar moeder die direct haar verhaal met een camera opnam. De opname bevatte echter de nodige pauzes, zodat advocaat G. Veen het niet onmogelijk achtte dat de vrouw de film had gemanipuleerd.

Verder vond hij het een kwalijke zaak dat de vrouw, die een niet afgemaakte opleiding tot politieagent had gevolgd, niet direct de politie had ingeschakeld, maar op eigen houtje rechercheurtje was gaan spelen. Overigens leverde een sporenonderzoek door het Nederlands Forensisch Istituut (NFI) geen resultaat op en constateerde de kinderarts niet dat het meisje seksueel was misbruikt.

Uitspraak over veertien dagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mike (7-7-2010 om 16:16)
Ik heb het erg met het meisje te doen, wat een smeerlap.. Schande dat zo'n persoon nog terug de maatschappij in mag!! 14mnd veel te kort, zo iemand mag nooit meer terug de maatschappij in!!
Ongenuanceerd (25-6-2010 om 16:32)
Volgens mij moet iederen het woord "ongenuanceerd" eens opzoeken gezien alle reacties hier! Wat weet iedereen er zo goed van?
Zonde! (24-6-2010 om 14:57)
Ik heb vooral met het meisje te doen. Want wat er ook is gebeurd of niet gebeurd. In alle gevallen is zij het slachtoffer. @Marco, misschien moet jij de betekenis van het woord "ongenuanceerd" eens opzoeken in de Dikke Van Dale.
Oc (24-6-2010 om 12:10)
De straf is veeeel te kort,het meisje is getekend voor haar leven! het blijft je altijd bij, opsluiten voor langere tijd,
Nina (24-6-2010 om 10:17)
Dat is makkelijk praten Marco. Je wilt niet weten hoe veel vrouwen/meisjes zulk soort dingen verzinnen om iemand te naaien. Dus wacht nou eerst maar af of deze man wel schuldig is, of dat het de vrouw is die moet worden opgesloten omdat ze zeer manipulatief is.
Marco (24-6-2010 om 01:27)
Die vent moeten ze gewoon opsluiten. Nooit meer vrijheid Nederland is te vrij. Kijk hoe Joran nu woont. Zo moet het hier in Nederland ook zijn. Gat in het beton, meer niet.
Cookie-instellingen beheren