Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
92 files van totaal 320 km

Hardleerse jongen is rijbewijs kwijt

Toegevoegd: 26-06-2010, 09.52 uur
Door: Roland de Jong
YERSEKE - Twee jongens uit Yerseke, van 18 en 19 jaar oud, zijn afgelopen nacht tweemaal kort na elkaar bekeurd voor het zonder helm rijden op een scooter.


Agenten zagen tijdens surveillance over de Capelleweg in Kruiningen een scooter rijden waarvan de bestuurder en zijn bijrijder geen helm droegen. Het tweetal kreeg ieder een boete voor het rijden zonder helm. Ook werd hen gezegd verder te gaan lopen en niet stiekem toch op de scooter te gaan rijden.

Deze raad hadden ze niet opgevolgd want rond 00.30 uur kwamen de agenten ter hoogte van de Havendijk in Yerseke beide jongens weer tegen. Rijdend op de scooter zonder helm waarvoor ze wederom een boete kregen.

De agenten constateerden dat de passagier van zojuist nu zelf reed. Omdat zijn adem naar alcohol rook werd een blaasstest afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken waarna hij als beginnend bestuurder ook nog zijn rijbewijs moest inleveren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Is al zo. (26-6-2010 om 23:09)
Best Eise, Sinds dat het bromfiets certificaat is omgezet naar een officieel rijbewijs is dit ook al het geval. Meneer kan waarschijnlijk nog wel even wachten met het behalen van zijn auto rijbewijs. En dat is uiteraard terecht! Je zou toch zeggen dat ze het de eerste keer wel geleerd hebbem?
Eise (26-6-2010 om 13:56)
Er moet echt snoeihard opgetreden worden tegen dit soort jongens. Ze zijn kennelijk niet verantwoordelijk genoeg om te weten hoeveel gevaar ze teweegbrengen, ook voor andere weggebruikers. Ik hoop dat t ooit mogelijk wordt t rijbewijs in te nemen en dat dat ook gevolgen heeft voor het Rijbewijs B
Cookie-instellingen beheren