Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Donderdag winterse buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Vliegtuigje landt in akker

Toegevoegd: 26-06-2010, 19.35 uur
Bij de noodlanding raakte niemand gewond.
Bij de noodlanding raakte niemand gewond.
© Foto: Leendert van der Klooster
Door: Roland de Jong
SINT-ANNALAND - Zaterdagmiddag heeft een zweefvliegtuigje een opmerkelijke landing moeten maken op een akker in Sint-Annaland.


Door onbekend oorzaak was het noodzakelijk om het vliegtuig aan de grond te zetten omdat het niet meer verder kon vliegen. De piloot maakte daarom op een lege akker een landing. Deze verliep goed.

De twee inzittende kwamen met de schrik vrij.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bjorn (28-6-2010 om 00:25)
@ Smoesje: Voor zweefvliegers is het vrij normaal om af en toe eens buiten te staan. Heeft niks met nood te maken, hoort nou eenmaal bij de sport. En wat betreft het gevaar voor mensen op de grond: landen doen we in zo'n geval ergens in een akker, niet in een voetbalveld of bij iemand in de tuin.
WaltherS (27-6-2010 om 14:54)
Succes met ophalen! Rondje voor de club?
Erik (27-6-2010 om 10:13)
Martin dit is een nood landing eersteklasse
Smoesje (27-6-2010 om 09:44)
@ jan en martin, als een vliegtuig niet op de landingsbaan land waar het zou moeten doe je dat uit nood. Een noodlanding dus met duidelijk gevaar voor anderen. Levensgevaarlijk voor mensen die wel met beide benen op de grond staan.
Martin (26-6-2010 om 20:02)
Hier is sprake van een landing wegens ontbreken van "brandstof" zoals de thermiek, warme opstijgende lucht is. Binnen de zweefvlieg wereld wordt van minuut nul tot zelfstandig vliegen geoefend op veilig buitenlanden zoals hier in een vers akkertje. Geen NOOD landing dus.
Jan (26-6-2010 om 20:01)
Zeewind kan veradelijk zijn. en misschien voor dit zweefvliegtuig was er niet genoeg thermiek meer om voldoende hoogte te winnen. het was hoogstwaarschijnlijk een noodlanding, maar een buitenlanding.
Cookie-instellingen beheren