Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boetes voor gevaarlijk vaargedrag

Toegevoegd: 01-07-2010, 21.20 uur
Door: Manfred Berrevoets
WILHELMINADORP - Een 16-jarige jongen uit de gemeente Goes heeft vanmiddag twee bekeuringen gekregen toen hij aan het spelevaren was in een motorboot op het kanaal bij Wilhelminadorp.
 
Omdat er de laatste tijd veel meldingen binnenkomen over gevaarlijk vaargedrag en gevaarlijk zwemmen in het kanaal bij Wilhelminadorp wordt er door de politie extra toezicht gehouden.
 
Zo zagen agenten dat er een motorboot met hoge snelheid aan kwam varen en dat hij planeerde tussen een groepje zwemmers, de boot maakten hoge golven hetgeen gevaar opleverde voor de zwemmers. De agenten riepen de bestuurder naar de kant.


De boot bleek bemand te worden door een groepje minderjarige jongeren. De bestuurder, een 16-jarige jongen uit de gemeente Goes, kreeg een bekeuring voor het niet hebben van een geldig vaarbewijs (360 euro) en een bekeuring voor gevaarlijk vaargedrag (160 euro).

De jongeman mocht niet verder varen. Hij werd verzocht iemand met een vaarbewijs te laten komen om de boot op te halen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D. (4-7-2010 om 10:37)
Het heeft niet veel geholpen. Afgelopen zaterdag waren de pubertjes weer aan het racen langs de roeivereniging.
Oosthavendijker (2-7-2010 om 14:18)
Goeie actie tegen die bootjes moeten ze vaker doen, maar ook van de brug springende gastjes hard aanpakken.
Edeb (2-7-2010 om 10:54)
Eindelijk eens serieuze actie tegen die kamikaze-bootjes!! Het wordt tijd! Het zwemmen en sporten in en op het kanaal, moet voor iedereen leuk en plezierig zijn. Laten we het leuk houden en rekening houden met elkaar.
Condor (2-7-2010 om 08:03)
Nu ook nog eens dit soort akties op de weg. Als je toch in Goes bent als politie, kijk dan ook eens in de Middelburgsestraat? Daar rijden ze soms zo hard dat je ze alleen kan horen, zien doe je ze niet. Vooral in de avond en 's morgens vroeg, je zal (nog) half wakker de straat oversteken dan....
D. (1-7-2010 om 22:36)
Zeer terecht. Het lijkt af en toe wel een botenrace op dat kanaal terwijl je er maar 6 km per uur mag varen.
Jordy (1-7-2010 om 22:32)
Kijk, die zal het de volgende keer wel uit zijn hoofd laten. 360 euro is tenminste een fatsoenlijk prent voor een dergelijke overtreding..!! Hard aanpakken die lui..! Controleer ook maar eens flink op het Kanaal door Walcheren.!
Cookie-instellingen beheren