Arrestatieteam haalt man uit huis

Toegevoegd: 03-07-2010, 12.47 uur - Update: 03-07-2010, 17.00 uur

Door: Roland de Jong
KAPELLE - Een arrestatieteam (AT) heeft vanochtend in Kapelle een man uit zijn woning gehaald. De man was betrokken bij een incident waarbij vanochtend iemand zwaargewond raakte.

Rond 08.15 uur liep een ruzie uit de hand in een winkel nabij De Schuur in Kapelle. Er vond een steekpartij plaats. Hierbij werden volgens politiewoordvoerder Alwin Don in ieder geval een bijl en mogelijk ook een mes gebruikt. Een 36-jarige man uit Kapelle raakte zwaargewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn exacte toestand is nog niets bekend.

De man verschanste zich na de steekpartij in een nabij gelegen woning. Er was gevaar voor de man en zijn omgeving en daarom greep de politie in. Bemiddelaars kregen immers niet voor elkaar dat de man op eigen beweging het pand zou verlaten en daarom viel een arrestatieteam het appartementencomplex binnen via een raam.

De verdachte werd even na half twaalf naar buiten geleid. Hij is door een ambulancemedewerker onderzocht. Dat was volgens Don nodig omdat de arrestatie nogal hardhandig was gegaan. De verdachte, een 46-jarige man, raakte volgens Don echter niet ernstig gewond.

De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het voorval. Volgens omstanders zou het gaan om een langslepend conflict dat nu uit de hand is gelopen.

Politie Zeeland is nog op zoek naar getuigen van een woordenwisseling tussen deze mannen in een supermarkt in Kapelle en de vechtpartij op de Ooststraat. Getuigen die zich nog niet bij de politie gemeld hebben, worden verzocht te bellen naar telefoonnummer 0900-8844. Ook kan men bellen naar Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (3-7-2010 om 14:10)
Hulde aan de politie. Quote" De man is niet zachtzinnig aangehouden"unquote. Ik mag hopen dat het arrestatieteam goed met de knuppels in het hoenderhok heeft rondgeslagen om die malloot naar buiten te werken. Hulde Hulde Hulde. zo hoor je met zulke lieden om te gaan.
Kapelle (3-7-2010 om 14:07)
Ik woon al een paar jaren ik Kapelle. Ik zeg altijd dat Kapelle de bloesem van Zeeland is, maardan gebeurd er dit?! Levenslang!
Snurker (3-7-2010 om 13:11)
Als dit nu ook al gebeurt op het rustige en fatsoenlijke Kapelle dan is de mensheid verloren. Breng die idioot maar ver en lang weg.