Weerbericht:
Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 33 km

Arrestatieteam haalt man uit huis

Toegevoegd: 03-07-2010, 12.47 uur - Update: 03-07-2010, 17.00 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - Een arrestatieteam (AT) heeft vanochtend in Kapelle een man uit zijn woning gehaald. De man was betrokken bij een incident waarbij vanochtend iemand zwaargewond raakte.


Rond 08.15 uur liep een ruzie uit de hand in een winkel nabij De Schuur in Kapelle. Er vond een steekpartij plaats. Hierbij werden volgens politiewoordvoerder Alwin Don in ieder geval een bijl en mogelijk ook een mes gebruikt. Een 36-jarige man uit Kapelle raakte zwaargewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn exacte toestand is nog niets bekend.

De man verschanste zich na de steekpartij in een nabij gelegen woning. Er was gevaar voor de man en zijn omgeving en daarom greep de politie in. Bemiddelaars kregen immers niet voor elkaar dat de man op eigen beweging het pand zou verlaten en daarom viel een arrestatieteam het appartementencomplex binnen via een raam.

De verdachte werd even na half twaalf naar buiten geleid. Hij is door een ambulancemedewerker onderzocht. Dat was volgens Don nodig omdat de arrestatie nogal hardhandig was gegaan. De verdachte, een 46-jarige man, raakte volgens Don echter niet ernstig gewond.

De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het voorval. Volgens omstanders zou het gaan om een langslepend conflict dat nu uit de hand is gelopen.

Politie Zeeland is nog op zoek naar getuigen van een woordenwisseling tussen deze mannen in een supermarkt in Kapelle en de vechtpartij op de Ooststraat. Getuigen die zich nog niet bij de politie gemeld hebben, worden verzocht te bellen naar telefoonnummer 0900-8844. Ook kan men bellen naar Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Huisvrouw (5-7-2010 om 15:54)
Iets bekend over het slachtoffer?
Peter (4-7-2010 om 22:48)
Hij is verstoord in zijn manier van reageren op prikkels van buitenaf tgv ervaringen van eerder, goed dat hij nu de behandeling kriijgt die hij nodig heeft ook al ziet hij dat zelf nog niet zo in.
Anomiem (4-7-2010 om 21:04)
Dat deze man psychisch, dat kan wel zijn. maar zelfs dan mag je niet met messen zwaaien. En er kunnen zo veel mensen zeggen dat hij psychisch niet helemaal goed was, maar heeft niet hulp voor hem gezocht dan???
Rien (4-7-2010 om 16:31)
Uiteraard keur ik deze daad niet goed, maar we mogen niet te snel oordelen. Ik ken deze man al een aantal jaren en kon het altijd goed met hem vinden. Maar zoals Jan zegt: hij heeft al heel wat te verduren gehad in zijn leven, waardoor hij psychisch niet in orde is. Dit is daar dus het gevolg van...
Horselover (4-7-2010 om 14:52)
Nou ik heb een poosje geleden nog met hem gesproken en nu dit ik schrok echt afschuwelijk toen ik hoorde dat hij het had gedaan die man is wel psychisch gestoord maar hij kan er niks aan doen hij is vroeger vaak gepest en dan begrijp ik wel dat je een keer flipt
Dirk (4-7-2010 om 12:36)
@ Blondi (3-7-2010 om 20:03 uur) Zo veel politie om een man met een mesje uit een huis te halen .... Blondi (what's in a name) het was geem mesje, maar een bijl. En dat vind jij normaal?