Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweeroefening in kerk Scherpenisse

Toegevoegd: 06-07-2010, 14.53 uur
Tijdens de oefening werden vijftien 'slachtoffers' ingezet
Tijdens de oefening werden vijftien 'slachtoffers' ingezet
© Foto: Jarco Hage
Door: Roland de Jong & Jarco Hage
SCHERPENISSE - In de kerk van de gereformeerde gemeente in Scherpenisse is maandagavond een brandweeroefening gehouden.


Rond half acht ging het brandalarm af. Door de BHV-ers werd er een verkenning gestart. Ondertussen kwam er iemand de kerk binnen gerend die riep dat er brand was in de keuken. Het scenario ging daarop volledig van start.

Er waren tijdens en na de ontruiming meerdere slachtoffers. Eén van de BHV-ers ging om een verbandtrommel en kwam niet meer terug. De organist viel van de trap en een omstander die via een noodtrap naar binnen wilde kwam eveneens ten val. Verder vielen door de paniek twee mensen flauw en lag iemand bewusteloos in de keuken.

Verder moesten nog vijf mensen gered worden die opgesloten zaten in de grote zaal. Verder had er iemand brandwonden. In totaal waren er vijftien slachtoffers. De 'brand' werd in eerste instantie bestreden door de blusgroep van Sint Maartensdijk. Deze ploeg kreeg echter na vijf minuten assistentie van de brandweergroep uit Sint Philipsland.

Later volgde ook de inzet van de hoogwerker van de brandweer Bergen op Zoom. Hiermee moest eerst een slachtoffer van het dak worden gehaald om vervolgens het vuur te doven. Omdat er geen brandkranen in het pand beschikbaar waren moest de brandweer voor water zorgen door slangen uit te rollen. De nadruk lag met name op het voorkomen van verdere uitbreiding.

Na de oefening werd er gesproken van een geslaagde avond.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren