Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
73 files van totaal 300 km

Poging doodslag wordt mishandeling

Toegevoegd: 07-07-2010, 15.08 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 42-jarige Goesenaar is woensdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een celstraf van tien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk.


Ook komt de Goesenaar onder toezicht van de reclassering te staan. Tegen de man was een gevangenisstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist. Het OM wilde een veroordeling voor poging doodslag.

Op 18 maart van dit jaar kreeg de Goesenaar in Middelburg ruzie met een man die hem stond te sarren en uit te dagen. De Goesenaar pakte een ijzeren pijp en sloeg daarmee de man in het gezicht. Deze liep een ernstige botbreuk op.

De rechtbank zag in deze actie geen poging doodslag, maar een zware mishandeling.

Zie ook:
- Eis: 24 maanden voor poging doodslag (23-06-2010)
- Aanhouding wegens mishandeling (19-03-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (8-7-2010 om 09:32)
Piet: Zou jij doorlopen dan als je zomaar en continue werdt uitgescholden dat gaat echt wel vervelen hoor, ik zou dan geen stalen pijp pakken maar er wel wat van zeggen, en als hij/zij dan alsnog commentaar heeft tja of je gaat op de vuist en anders naar de politie, meestal word het de eerste.
Ellen (7-7-2010 om 20:11)
Wat praat je raar Piet je weet niet eens wat er gebeurd is, als jij elke dag maar uitgedaagd wordt en dreigen van ik maak je kapot dan ben je wel op je hoede en zeker als die gene op je achter komt, hij had er niks tezoeken.
Zoop (7-7-2010 om 19:32)
Nou, dat klinkt al een stuk redelijker. En wat krijgt de andere mafkees die deze man heeft geterroriseerd? Niets zeker ? Nee, dat is een engeltje nu goed ?
Piet (7-7-2010 om 17:23)
Wanneer wordt het 'onze' rechters nou eens duidelijk dat absurde lage straffen niet helpen? Zo iemand verdient het om jaren achter slot en grendel te zitten. Hij kon namelijk ook gewoon weglopen.
Bloem (7-7-2010 om 15:22)
Wat een waardeloos rechtsysteem hebben wij tog ook in nederland he. Je kan tegewordig allees maken en doen de straf is dan tog een lachertje..warneer worden deze zogenamde hoge pieten eens goed wakker...
Cookie-instellingen beheren