Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 99 km

Veertien maanden voor misbruik

Toegevoegd: 07-07-2010, 15.15 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag een 31-jarige man veroordeeld vanwege seksueel misbruik.


De Middelburger werd conform de eis veroordeeld tot veertien maanden gevangenisstraf. De man, die alles ontkent, werd ervan verdacht in de periode juli 2009 tot en met midden februari zijn 8-jarig stiefdochtertje seksueel te hebben misbruikt.

Volgens het meisje was zij samen met haar stiefvader in bad gestapt en had hij met zijn voeten 'rare dingen' met haar gedaan. Na het bad moest zij mee naar de slaapkamer en werd zij misbruikt. Het meisje vertelde het aan haar moeder die direct haar verhaal met een camera opnam. De opname bevatte echter de nodige pauzes, zodat advocaat G. Veen het niet onmogelijk achtte dat de vrouw de film had gemanipuleerd.

Verder vond hij het een kwalijke zaak dat de vrouw, die een niet afgemaakte opleiding tot politieagent had gevolgd, niet direct de politie had ingeschakeld, maar op eigen houtje rechercheurtje was gaan spelen. Overigens leverde een sporenonderzoek door het Nederlands Forensisch Istituut (NFI) geen resultaat op en constateerde de kinderarts niet dat het meisje seksueel was misbruikt.

Zie ook:
- Cel geëist voor misbruik meisje (23-06-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Xandra (8-7-2010 om 08:16)
Laat ze het eerst maar eens bewijzen of wat de man gedaan heeft waar is. Dit gebeurd zo vaak dat dat een man of ex wordt beschuldigd waarschijnlijk vanwege aandacht of wraak van de vrouw naar de man toe
Kelly (7-7-2010 om 20:10)
Als het waar is, is de straf te laag en als het niet waar is verdiend moeder dubbel en dik straf. Raar verhaal hoor van iemand die ooit Politieagent wilde worden. Ik begrijp ook niet dat ze niet gelijk aan de bel heeft getrokken en er is maar erg weinig bewijs. Ik vind dit een zorgelijke zaak.
Zoop (7-7-2010 om 19:30)
Weer zo een soft strafje waaruit blijkt dat justitie de smerige pedofielen gewoon beschermd. ze zijn er zelf ook gewoon bij betrokken.
Cookie-instellingen beheren