Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 27 km

Dode en zwaargewonde in Sas

Toegevoegd: 07-07-2010, 17.38 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Bij een ongeluk in Sas van Gent is vanmiddag iemand om het leven gekomen. Een ander raakte zwaargewond.


Rond 15.10 uur kwamen op de kruising Poelstraat-Beneluxlaan (N474) en de Westkade (N252), net op de Nederlands-Belgische grens, twee fietsers in botsing met een Belgische vrachtwagen. Alle betrokkenen kwamen volgens de politie uit de richting van Zelzate en gingen in de richting van Sas van Gent.

Ter hoogte van het douanekantoor kwamen de betrokkenen met elkaar in botsing. Een mannelijke fietser bleef op de kruising liggen, een vrouwelijke fietser werd, evenals de beide fietsen, twee tot driehonderd meter meegesleurd onder de vrachtauto. De man overleed ter plekke, de vrouw raakte bekneld en werd zwaargewond met de Belgische traumahelikopter uit Brugge naar het ziekenhuis in Aalst (België) vervoerd.
 
De bestuurder van de vrachtauto, een man, bleef ongedeerd. Zowel de Nederlandse als de Belgische politie hebben ter plekke onderzoek gedaan. Eén rijbaan van de Westkade (N252) was vanaf de Belgische grens afgesloten in de rijrichting Nederland. Volgens de politie was de afzetting rond 17.45 uur nog van kracht.

De politie heeft nog geen personalia van de betrokkenen. Ook is nog onduidelijk wat er met de vrachtwagenbestuurder gaat gebeuren.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bianca (8-7-2010 om 10:07)
Hou toch eens op om kritiek te leveren op die chauffeur. Die man doet gewoon zijn werk en of hij nou even niet aan het opletten was of wel, hij doet dit niet expres. Ook hij draagt dit heel zijn leven mee. Het is heel triest wat er is gebeurd. Heel veel sterkte fam..
B. (8-7-2010 om 09:39)
Vreselijk, STERKTE VOOR IEDEREEN. Condoleance aan de nabestaanden. Wat een gespeculeer weer. Chauffeurs en fietsers hebben het allen moeilijk in het verkeer! Ken beide situaties. Op de foto's staat hij niet op het fietspad nee, maar Belgische berichten geven aan dat hij daar wel heeft gereden.
Marco (8-7-2010 om 09:25)
Kees....Je zegt het zelf "hoe moeilijk het voor een chauffeur is om zo snel te reageren". Daarom moet je ook goed opletten als je al weet dat je in zo'n bakbeest rondrijd. Tuurlijk begrijpen wij dat, het is verschrikkelijk als iemand komt te overlijden, we moeten allemaal goed opletten.
JJ (8-7-2010 om 07:21)
Aller eerst erg wat er gebeurt is en sterkte voor alle betrokkenen. Maar het is toch lastig fietsen met alle nieuwe technische fietsen van tegenwoordig (betrokkene reed op een ION ondersteunde fiets) gaan toch sneller dan menig weggebruiker in kan schatten. Iets om over na te denken.
Nickey (8-7-2010 om 06:26)
Idd.Kees tis maar makkelijk om vrachtwagen chauffeurs de schuld te geven.Al eens op fietsers gelet .Wens alle betrokkene sterkte en voor de familie van de dode heel veel sterkte en kracht toe om dit verlies te mogen dragen
*** (8-7-2010 om 01:02)
Ik vind het het heel erg dat iedereen conclusies trekt en denk te weten hoe het gegaan is. Misschien moet je je reactie voor je houden en alleen je medeleven tonen...
Cookie-instellingen beheren