Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Extra lesdagen verkeerscursus Trials

Toegevoegd: 08-07-2010, 13.50 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De verkeerscursus Trials in Zeeland is een groot succes. Alle negen Trialsdagen die in 2010 gepland zijn, waren in een mum van tijd volgeboekt. Daarom komen er nog vier extra dagen bij.


Het belangrijkste doel van Trials is jongere automobilisten (tot 27 jaar) betere verkeersdeelnemers te maken door ze bewuster te maken van de risico’s die ze lopen in het verkeer. Trials in Zeeland is een initiatief van ROVZ, ZLM Verzekeringen en het Verbond van Verzekeraars.

Voor een eigen bijdrage van 50 euro krijgen de deelnemers een dagvullend programma, waarbij de nadruk ligt op het voorkomen van gevaarlijke situaties en voertuigbeheersing. De dag begint met een ervaringsuitwisseling. Daarna volgen onder andere het maken van een noodstop, een bermproef en het zelf rijden in een vrachtwagen.

Zo worden jongeren zich meer bewust van hun rijgedrag en het effect op andere verkeersdeelnemers. Een aantal speciaal voor Trials opgeleide Zeeuwse rij-instructeurs begeleidt de jongeren.

Op 6 en 7 augustus en 3 en 4 december is er nog mogelijkheid om in te schrijven. Alle Trialsdagen vinden plaats op het verkeersoefenterrein van Dek Verkeersopleidingen aan de Olympiaweg in Goes. Meer informatie en inschrijven via www.trials.nl.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marian (8-7-2010 om 16:17)
Goed initiatief !Hoewel ik niet tot de leeftijdsgroep behoor zou ik het ook best interessant vinden om te doen.
Cookie-instellingen beheren