Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 150 km

'Trucker zag fietsers in Sas niet'

Toegevoegd: 08-07-2010, 19.05 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Belgische vrachtwagenchauffeur die gisteren op de grens bij Sas van Gent een man doodreed en een vrouw ernstig verwondde heeft verklaard de twee niet te hebben gezien. Dat melden Belgische media.
 
De Zeeuwse politie heeft de zaak overgedragen aan de collega's in België. Die hebben bekend gemaakt dat het mannelijke slachtoffer 65 jaar oud was en net als de 63-jarige vrouw afkomstig was uit Terneuzen. Volgens de Zeeuwse politie ging het om een echtpaar.
 
De trucker, een 38-jarige man uit Sint Niklaas, zou volgens het parket in Gent hebben verklaard dat hij de slachtoffers niet had zien rijden. De Belgische justitie verwijt de man een gebrek aan voorzichtigheid. Het rijbewijs van de vrachtwagenbestuurder is ingevorderd.


Inmiddels is er geen nieuwe informatie over de toestand van de vrouw.
 
Zie ook:
- Dode en zwaargewonde in Sas van Gent (07-06-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dennis (10-7-2010 om 11:52)
@f.melo daar is ook geen fiets pad maar een afslag naar een parkeerplaatsje naar de kaai toe waar schepen aan leggen en wie of wat er fout is doet er niet toe zij zijn allen slachtoffer ook de chauffeur heeft nu levenslang sterkte aan de nabestaande
F. Melo (9-7-2010 om 23:53)
Die chauffeur is van de weg geraakt en op het fietspad terecht gekomen. Daar heeft hij die 2 fietsers langs achteren aangereden en over 150 meter meegesleurt terug de weg op. En hij heeft niets gezien of gemerkt? En Thera, je hebt gelijk. Ik was er bij betrokken.
Thera (9-7-2010 om 14:10)
Flip en Melo waren er allebei bij op het moment blijkbaar gezien hun reactie hier, ook al hebben ze er een heel andere verslaglegging van. Aan beiden; had even ingegrepen, dan had het niet gebeurd. De reacties getuigen van laag niveau, inhoudsloos en vernederend voor de nabestaanden.
Vrachtwagenchauffeusse (9-7-2010 om 13:50)
Makkelijk zeg om die arme vrachtwagenchauffeur de schuld te geven. Ik rij zelf ook op een trekker met oplegger en het is altijd goed opletten, dubbel spiegelen en altijd kijken of er niks naast je zit.. Deze chauffeur heeft het NIET met opzet gedaan ! Denk daaraan.. Sterkte voor alle betrokkene
Lvd (9-7-2010 om 12:37)
Aller eerst veel sterkte voor de nabestaande maar ook voor de chaufeur veel sterkte en vrouw en kinderen. waroom hebben de chaufers het altijd gedaan. heb het van de week ook gehad dat er fieters over staken en die moesten stopen maar staken zo de weg over zonder te kijken. het is erg genoeg
F.Melo (9-7-2010 om 10:42)
Nee, als je in slaap achter het stuur valt en op het fietspad terecht komt en daar dan 2 fietsers aanrijdt kan ik me inderdaad voorstellen dat je ze niet gezien hebt. Het is lastig observeren met je ogen dicht en je gedachtes in dromenland. Denk je veilig op het fietspad te rijden, overkomt je dit.
Cookie-instellingen beheren