Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zuurstofapparaat op De Banjaard

Toegevoegd: 09-07-2010, 09.10 uur
Door: Roland de Jong

DE BANJAARD - De reddingsbrigade op het Banjaardstraat krijgt binnenkort de beschikking over een zuurstofapparaat.


Het zuurstofapparaat dat ingezet wordt naast de AED vergroot de kans op een succesvolle reanimatie. Het Banjaardstrand is sinds 2006 uitgerust met een AED. In juli en augustus is de reddingsbrigade tussen 11.00 en 19.00 uur aanwezig op het strand. Na een melding, via C2000 of van een strandbezoeker, zijn ze zeer snel ter plaatse om hulp te bieden aan het slachtoffer.

In de tijd tussen de melding en het arriveren van de ambulance kunnen opgeleide reddingsbrigadeleden aan de slag met de AED en het zuurstofapparaat. Door het snel inzetten van deze materialen blijkt dat de kans op een succesvolle reanimatie wordt vergroot, zeker bij drenkelingen. Natuurlijk blijft de kans op overlijden aanwezig. Buitenom de maanden juli en augustus zijn zowel de AED als het zuurstofapparaat gestationeerd bij standpaviljoen De Banjaard.

De gemeente Noord-Beveland vindt het belangrijk dat het voorzieningenniveau op het strand op peil blijft. Na verzoek van de reddingsbrigade is daarom door het gemeentebestuur besloten het apparaat aan te schaffen. De keuze, om een zuurstofapparaat aan te schaffen, is in lijn met het beleid. In alle kernen is een AED aanwezig, op een centrale plaats in het dorp of bevestigd op een brandweervoertuig deze zijn tevens uitgerust met zuurstof.

Al deze activiteiten zijn opgezet in het kader van de volksgezondheid, tenslotte kunnen er op deze manier levensreddende handelingen worden verricht voor aankomst van de ambulance zodat de overlevingskans wordt vergroot.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (9-7-2010 om 13:25)
Goede investering en opleiding van de reddingsbrigade, alle voordeel is meegenomen op kritieke momenten. @Chris het is te hopen dat men niet eerst jouw desaturatie en capaciteit van het apparaat wil controleren voordat men actie onderneemt op een moment dat het nodig is, ver gezocht argument van je
Chris (9-7-2010 om 11:03)
Goed idee. Hoeveel liter kan er met het zuurstofapparaat gegeven worden? En hebben ze de beschikking over een saturatiemeter? Ik hoop dat er een gedegen opleiding aan verbonden is. Succes met het mooie werk!
Cookie-instellingen beheren