Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
40 files van totaal 175 km

Preventieteams naar stranden

Toegevoegd: 09-07-2010, 09.19 uur
Het 'Ik red mee!' campagneteam gaat binnenkort op pad.
Het 'Ik red mee!' campagneteam gaat binnenkort op pad.
© Foto: PR
Door: Roland de Jong
WESTENSCHOUWEN - Reddingsbrigade Nederland en verzekeraar Interpolis gaan deze zomer preventieteams inzetten, onder meer in Westenschouwen.


Het aantal vermiste kinderen tijdens dit zomerseizoen ligt volgens Reddingsbrigade Nederland nog steeds rond het hoge gemiddelde van vorig jaar. Afgelopen weekend raakten 93 kinderen verwijderd van hun ouders. De Reddingsbrigade en Interpolis hopen deze zomer met een preventiecampagne dat aantal naar beneden te krijgen. Daartoe deelt een preventieteam tijdens de zomervakantie op diverse stranden polsbandjes uit.

De actie heeft als doel om verdwaalde kinderen weer snel met hun ouders te kunnen herenigen. Kinderen kunnen onder meer op een grote reddingsboot op het strand spelenderwijs ervaren wat het is om een reddingsactie mee te maken. Het komend weekend is het preventieteam aanwezig op het strand van Zandvoort aan Zee. Op 30 en 31 juli en 1 augustus is het team te vinden op Westenschouwen.

De actie van Reddingsbrigade Nederland en Interpolis is nieuw en maakt onderdeel uit van een samenwerking die de twee partijen onlangs zijn aangegaan. De partijen vonden elkaar in hun gezamenlijke doelstelling: preventie. Interpolis maakt zich als verzekeraar al jaren sterk voor het zoveel mogelijk beperken en voorkomen van schades. De Reddingsbrigade heeft als missie het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Door het geven van voorlichting en het houden van preventief toezicht op en rond het water kan het aantal noodzakelijke reddingen worden beperkt.

Door een partnership aan te gaan, verwachten de verzekeraar en de levensreddende organisatie nog beter invulling te kunnen geven aan deze laatste doelstelling. Bijvoorbeeld met gezamenlijke acties op de Nederlandse stranden. Maar ook door strategisch advies van Interpolis, hulp bij het werven van donateurs en vrijwilligers, het leveren van bijdrage aan de opleidingen, het hulpverleningsmateriaal en de sportvorm van de Reddingsbrigade.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A. (10-7-2010 om 09:01)
Door toedoen van de overheid vinden mensen met kinderen dat ik ook verantwoordelijk ben voor hun kinderen. Belachelijk! Jij wilt kinderen, dus jouw verantwoordelijkheid. En als je hier geen zin in hebt, had je de pil maar moeten slikken of je kind moeten afstaan aan mensen die dit wel willen.
Zeeuws ,meisje (9-7-2010 om 10:31)
Japie ,je kan soms zo goed opletten. Maar sommige kinderen ontsnappen gewoon vaak even aan de aandacht van hun ouders of grootouders. Heeft niets met luiheid van de ouders te maken.
Japie (9-7-2010 om 10:19)
Ze kunnen beter die ouders aanpakken die niet opletten maar liever aan zichzelf denken. Er zou een zware boette moeten staan, dan zouden er een stuk minder voorvallen zijn. Maar nee, nu zijn er zelfs anderen die voor de luie ouder opletten, en dat gaat werken denkt u ?
Cookie-instellingen beheren