Weerbericht:
Bewolkt, eerst in het zuiden lokaal mist en vooral in het zuidoosten regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Zeehond gevonden bij Westkapelsezeedijk Westkapelle

Toegevoegd: 10-03-2005, 23.07 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
WESTKAPELLE - In Westkapelle is donderdagmiddag een jonge grijze zeehond ontdekt.


Het diertje werd op de Westkapelsezeedijk ontdekt nabij overgang "Erica". De zeehond is vermoedelijk vijf tot zes weken geleden geboren. Leden van de E.H.B.Z., de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren, hebben zich over het diertje ontfermt en vermoeden dat het afkomstig is uit een kolie die in de "Voordelta" huist.

Toen het diertje gevonden werd, had het een verhoogde temperatuur en was het sterk vermagerd. De leden van de E.H.B.Z. hebben het diertje in samenwerking met de politie overgebracht naar de zeehondencrèche in Piertburen. Het diertje zal daar verder onderzocht worden.

In de zeehondencrèche zal ook het geslacht van de zeehond worden vastgesteld. Mocht blijken dat het een vrouwtje is, dan krijgt ze de naam Lisa mee. Mocht het een mannetje blijken te zijn, dan zal de zeehond de naam Joap meekrijgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren