Weerbericht:
Opklaringen en vrijwel droog. Woensdag enkele buien en veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerlieden rukken uit naar zinkend jachtje

Toegevoegd: 15-03-2005, 21.54 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
RILLAND - Brandweerlieden zijn dinsdagavond bij de Kreekkraksluizen bezig geweest met het assisteren bij een zinkend jachtje.


De brandweerploegen van Rilland en Krabbendijke zijn beiden onder prioriteit één uitgerukt naar het jachtje, dat ter hoogte van de zuidkant van de oostkolk van de sluizen lag. De brandweer van Rilland rukte uit met de tankautospuit 4535 en de collega's uit Krabbendijke gingen ter plaatse met de tankautospuit 4745. Zij namen ook de dompelpompaanhanger 4263 mee naar het incident.

De Officier van Dienst is ook ter plaatse geweest. Ongeveer vijftien brandweerlieden zijn ingezet om het jachtje boven water te houden. Het jachtje was overigens lekgeraakt doordat het tijdens het manoeuvreren over enkele scherpe stenen was gevaren. In de boot zaten twee scheuren.

De brandweer heeft het jachtje door middel van twee dompelpompjes boven water gehouden. Een kraanbedrijf uit Waarde heeft het jacht geborgen. Voor zover bekend raakte niemand gewond bij het incident.De brandweer kon rond half tien weer terug naar de kazernes.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren