Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
25 files van totaal 88 km

Gevaarlijk medicijn verloren

Toegevoegd: 15-07-2010, 13.37 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Afgelopen dinsdag of woensdag is in Veere of in Burgh-Haamstede een gevaarlijk medicijnen verloren. Het gaat om het medicijn nitrolinqual, een medicijn voor hartproblemen.


Dit medicijn is gevaarlijk voor kinderen. Het zit in een wit spuitbusje met rode accenten van ongeveer 7 centimeter groot. Het is een pompspray. Het medicijn zit niet in een doosje.

De eigenaar van het medicijn weet niet meer precies wanneer of waar hij het verloren is. Wanneer iemand het medicijn vindt, kan het medicijn bij het dichtsbijzijndste politiebureau of apotheek worden afgeleverd. Dit kan gemeld worden bij de politie op nummer 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeders (16-7-2010 om 13:22)
Klok en klepel ? nitroclycerine in pure toestand is inderdaad een nogal explosief goedje, en werd wel door criminelen gebruikt om kluizen op te blazen e.d., maar in verdunde toestand is het een vaatverwijdend medicijn, en absoluut niet meer explosief ! Ik ben chemisch analist, dus kan het weten !
Anne (16-7-2010 om 11:13)
Ik vind het altijd zo grappig dat er mensen zijn die denken dat ze overal verstand van hebben. Maar goed die zullen er altijd zijn. En idd @meisje ik ben dan een DA maar ik kan ook niet begrijpen dat mensen alles zo makkelijk verliezen!!
Meisje (15-7-2010 om 22:42)
Niet belangrijk wie gelijk heeft.... Wat ik (als apothekersassistente) nog steeds beroerd vind dat mensen zo slordig met medicijnen omgaan!! Pas toch op als je medicijnen bij je draagt!!!! Hoop dat dit goedje dan ook niet door kinderen gevonden wordt.
B. (15-7-2010 om 21:06)
Nitrolinqual, ofwel nytroglycerine is een vaatverwijder die wordt gebruikt bij hartkramp.sinds 1952 meen ik op recept te krijgen.
Anoniem (15-7-2010 om 18:19)
@arno!! nitroclycerine word ook gebruikt bij mensen met hart problemen en valt wel onder de medicijnen, dus anne heeft het waarschijnlijk wel bij het rechte eind
Piet (15-7-2010 om 16:33)
@Ano,je doet nu wel of je het weet maar Anne heeft gelijk. Het is idd nitroglycerine dat wordt gebruikt bij hart problemen zoals hartkrampen.Het wordt dan onder de tong gespoten. Wees dus voorzichtig met oordelen als je niet weet waar je het over hebt.
Cookie-instellingen beheren