Weerbericht:
Zonnig en landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 14 km

Ambulancedienst rukt uit voor verstekelingen op schip

Toegevoegd: 15-03-2005, 22.04 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
NIEUWDORP - Gisterenavond was er behoorlijk wat commotie in de havens in industriegebied in Vlissingen-Oost: vier ambulances rukten uit voor de vondst van enkele verstekelingen op een schip.


Rond kwart voor tien 's avonds kwam bij de politie de melding binnen dat er werd gevochten rond een schip dat was afgemeerd langs de Monacoweg in het industriegebied. Daarop ging de politie richting de opgegeven locatie, al snel gevolgd door de Goese ambulance 7304. Dit aangezien er mogelijk sprake zou zijn van één of meerdere gewonden.

Rond tien uur werd ook de Middelburgse ambulance 7328 naar het incident gestuurd. Later gevolgd door nog twee ambulances. Deze laatste ambulances reden zonder optische licht en geluidssignalen, de andere twee ambulances gingen wel met spoed ter plaatse.

Op het schip hadden zich vier verstekelingen verstopt, vermoedelijk van Algerijnse afkomst. Zij hadden een tl-buis kapotgeslagen en zich daarmee verwond. Drie van hen hielden zich bewusteloos en zodoende werden er vier ambulances ingezet. De slachtoffers zijn na behandeling ter plaatse door middel van kranen uit het schip gehaald.

De verstekelingen zaten overigens op een Russisch schip. Het schip is inmiddels alweer doorgevaren, de Algerijnen wilden in Nederland een verblijfstatus krijgen, maar aangezien zij geen vluchtelingenstatus hebben werden ze weer teruggezet op het schip.

De eerste ambulance verliet de plaats van het incident overigens pas na ruim een uur. Alle slachtoffers werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen, maar daar bleek dat alle verwondingen meevielen. De politie is overigens ook meegegaan naar het ziekenhuis.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren