Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 252 km

KNRM helpt zeiljacht in problemen

Toegevoegd: 16-07-2010, 09.37 uur
Door: Manfred Berrevoets
NEELTJE JANS - Donderdagmorgen om acht uur is de reddingboot Harder van station Neeltje Jans opgeroepen voor een hulpverlening aan een vaartuig met stuur/motor problemen.


Bij navraag bij het kustwachtcentrum bleek het te gaan om de 11 meter lange kajuitzeiljacht de Mathilde, welke met 3 personen aan boord onderweg was van Ipswich naar de thuishaven Wolphaarsdijk. Ter hoogte van de boei R 27 kreeg de boot een schoot in zijn schroef en kon niet meer zijn motor gebruiken.

Gezien de harde wind en het varen tussen de banken zou dat een probleem opleveren. De reddingboot Harder was spoedig ter plaatse en na overleg met de schipper van het jacht werd besloten dat hij zo ver mogelijk door zou zeilen en de reddingboot hem verder het havenkanaal in naar Zierikzee zou slepen voor reparatie.

Het lukte de schipper van de reddingboot, ondanks de stormachtige wind recht het havenkanaal in en wat problematische tegenliggers, het jacht binnen te brengen en veilig af te meren in Zierikzee.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren