Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 17 km

Agressieve honden in beslag genomen

Toegevoegd: 16-07-2010, 11.07 uur
Door: Manfred Berrevoets
RENESSE - Donderdagavond zijn in Renesse twee honden in beslag genomen die verschillende dieren hebben gebeten.


Rond 19.30 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er twee agressieve honden los liepen in Renesse. Eén van de honden had, aan de Hoogenboomlaan een geit, die daar in een wei stond, gebeten. De geit had, ten gevolge hiervan, verwondingen op zijn rug. Tijdens het verzorgen van de geit kwamen er bij de agenten meer meldingen binnen over gebeten dieren.
 
Op de Hoogenboomlaan is de hond van een Duitse toerist gebeten en is een kat doodgebeten. Ook een andere hond is gebeten. In welke straat dit precies gebeurde is onbekend. Uiteindelijk zijn de twee honden, op de Zeelelieweg, gevangen door de eigenaar van de dood gebeten kat. Door de politie zijn de honden in beslag genomen.

Op het adres waar de honden volgens een omstander thuis zouden horen, zijn in de tuin enkele tientallen hennepplanten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd.
 
De 33-jarige eigenaar van de hennepplanten uit de gemeente Schouwen-Duiveland, die tevens de eigenaar van de honden bleek te zijn, is op het politiebureau gehoord. Hoe het met de gewonde dieren gaat is onbekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De beul vs bull (22-7-2010 om 11:44)
Die beesten worden afgemaakt of we regelen het zelf ! bloeddorstige monsters horen niet in nederland. klaar ! opruimen op kosten van de eigenaar.
Selena (22-7-2010 om 09:46)
@tamara dat kan wle zo zijn dan moet je ze binnen in je huis houden. hoe zou jij het vinden als er andere dieren in jou tuin komen en jou dieren kapot scheuren?dat hoort gewoon niet en die smoesjes van iemand express los gelaten als j dat weet van je honden moet je ene slot rond het hek doen.
Dat zeg ik (22-7-2010 om 08:41)
Ik snap de discussie hier weer niet. het ging over honden die in beslag zijn genomen wat voor ras staat er helemaal niet bij misschien waren het wel mops hondjes en ten 2de dat deze persoon in de hennep teelt zit daar wordt niet over gesproken hier `raar` maar kweken is tegenwoordig toch normaal?
Tamara (21-7-2010 om 18:21)
Deze hoenden zijn tegen mensen echt super lief. Doen niemand kwaat. Alleen met andere dieren kunnen ze niet overweg. Ik weet zekker, dat imand ze met opzet heft vrij gelaten, omdat i wat tegen ze had!!! Ik hoop dat zij nid afgemaakt worden!
B. (17-7-2010 om 09:26)
@hulpverlener, wat moet ik met deze info? Ik ken de procedure en heb de info van de radio maar ze hebben mijn reactie aardig ingekort. Kennelijk mocht dit niet gemeld. Als je dieren hebt, moeten die geen gevaar of overlast voor anderen worden, anders passende maatregelen nemen.
Ray (17-7-2010 om 09:10)
Je kan elke hond vals krijgen maar oorzaak vaak de baas zelf heb zelf een bullterrier heeft nog nooit een vlieg kwaad gedaan
Cookie-instellingen beheren